Virágzó vidékünk

Páratlanul ritka helyen bukkantak téltemetőkre

Habarics Béla
Habarics Béla
Az élet élni akar.

Habarics Béla ismét különleges dologra bukkant, ezúttal a 65 éves Cégénydányádi-park Természetvédelmi Területen.

A Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság természetvédelmi őre, tájegységvezető és őrszolgálatvezető helyettes. A természetvédő a Nyírség-Bereg Tájegység vezetését végzi, nyolc kollégájával közösen Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye védett területeinek a felügyeletét biztosítja.

Habarics Béla munkája során számtalanszor örökített meg különleges képződményeket, jelenségeket. Ezekről többször írt a Sokszínű vidék. Most ismét egy páratlan élményben volt része a természetvédőnek.

Habarics Béla

Egy általam még nem tapasztalt jelenséget sikerült megörökíteni a szülinapos védett területen. A téltemető virágzás derekán járunk, a park több pontján kisebb nagyobb tömegben borítja ez a sárga virágú növény a területet. Egy öreg, kiodvasodott platán mohás törzsén, a földtől körülbelül 60 centiméterre a kisebb téltemető csoport jelent meg

– mesélte Habarics Béla a Sokszínű vidéknek.

A természetfotóstól azt is megtudtuk, hogy a zöld növények a háttérben borostyán levelek voltak. A fotós azt is hangsúlyozta, hogy korábban a virágzás ilyen formáját még sohasem tapasztalta.

Kapcsolódó
Impresszionista természeti csoda a kiszáradt nyírségi tó
Habarics Béla ismét bravúros felvételeket készített az Alföldön.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik