Mozaik

Madárlábnyomos jégfestményeket fotóztak Tunyogmatolcsnál

Habarics Béla
Habarics Béla
Habarics Béla természetfotói képzőművészeti alkotásokra hajaznak.

Habarics Béla mesés fotói több alkalommal szerepeltek már a Sokszínű vidéken, ahogy írtuk, legutóbb a Szamosköz idős diófáiról készített pazar képsorozatot.

A közelmúltban újabb bravúros fotót kattintott a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság munkatársa.

Habarics Béla

Ezen a képen egy bedőlt fa látható a Holt-Szamoson. Ez a fotó drónnal készült. A hidegbetörés után voltam kint, a védett területet ellenőriztem. Ezt a fát már többször fotóztam, ezért célirányosan kerestem, de sajnos a mellette lévő csónakot felvették, pedig azzal szerettem volna megörökíteni. De azért csónakos képek is készültek…

– magyarázta a természetvédő a Sokszínű vidéknek.

Megkeresésünkre Habarics Béla a csónakos felvételeket is megmutatta. Ám ezek a képek is “becsapósak”, nem könnyű eldönteni, pontosan mit is ábrázolnak.

A szatmári természetvédő felvételein első ránézésre semmi különös sincs. Miután jobban szemügyre vesszük a képeket, láthatóvá válik, hogy a különös fákat más szemszögből fotózta, mint a szokványos téli tájképeket.

A grafikus, rajzos hatású képeken az emlős- és madárlábnyomok is új értelmet kaptak.

Az éles szemű természetbarát a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság természetvédelmi őre, tájegységvezető és őrszolgálatvezető helyettes. A természetvédő nyolc kollégájával közösen Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye országos és nemzetközi védett területeinek a felügyeletét biztosítja.

A lelkes természetfotós a beregi vidék változatos élőhelyeinek és ritka fajainak népszerűsítését elsődleges feladatának tekinti.

Kapcsolódó
Impresszionista természeti csoda a kiszáradt nyírségi tó
Habarics Béla ismét bravúros felvételeket készített az Alföldön.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik