Virágzó vidékünk

Beomlott a Bodrogba a tavaly átadott kerékpárút, hónapok óta használhatatlan

Aktív Magyarország
Aktív Magyarország

Közmegelégedésre készült el tavaly nyáron a Tokaj és Bodrogkeresztúr közötti kerékpárút, de egy szakasza már hónapok óta használhatatlan, írja a boon.hu.

A lap már tavaly ősszel beszámolt róla, hogy a kerékpárút menti területen megcsúszott a rézsű, egy szakaszon beomlott a Bodrogba a kerékpárút, ráadásul a vis majornak minősített helyzet részben az állami kezelésben lévő országos mellékutat is érintette.

Akkor a havaria helyzetre való tekintettel, a közlekedők biztonsága érdekében a 7,5 tonnánál nehezebb járművek áthaladását korlátozó intézkedést vezettek be a szakemberek és a kerékpárút felőli forgalmi sávot is lezárták. Így azóta jelzőlámpás forgalomirányítás volt érvényben.

Azért, hogy a további rézsűcsúszást megakadályozzák, és a végleges helyreállításig legalább félpályán haladhasson a forgalom, a szakemberek egy védfal építési munkáit kezdték el, ennek idejére teljes útzár volt érvényben, a munkák befejezésével pedig szeptember 17-től pedig már újra félpályán, jelzőlámpás irányítás mellett haladhatott a forgalom.

A helyzet viszont azóta sem sokat változott, erről tanúskodik a lap fotógalériája is. A kerékpárút ezen a szakaszon teljességgel használhatatlan, és továbbra is le van zárva a közút kerékpárút melletti sávja, a forgalmat pedig továbbra is rendőrlámpa irányítja.

Hogy mi lesz a sorsa a kerékpárútnak, azt egyelőre nem tudni.

Kapcsolódó
Csodás környezetben kanyarog az év erdei kerékpárútja
Az erdei környezet szépsége, nyugalma jelentős számú látogatót vonz ide.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik