Virágzó vidékünk

Kardiotanösvénnyel bővült az iszkaszentgyörgyi kastélypark

Facebook / Út az egészséghez
Facebook / Út az egészséghez
Az egészségesek és a beteg emberek számára is nagy segítség.

Újabb kardiotanösvényt adtak át az Út az egészséghez program keretében – írta az MTI.

Az iszkaszentgyörgyi kastélyparkkal bővült tovább a Budapesti Szent Ferenc Kórház szív- és érrendszeri betegségek megelőzésért létrehozott kardioösvény-programja.

A programban eddig a Szent Ferenc Kórház és a helyi önkormányzat országosan kilenc helyszínen létesített egészségmegőrző és rehabilitációs célú túraösvényeket. Az állami erdők kiemelt szerepet töltenek be az egészség védelmében, korábban a Mecsekerdő és a Bakonyerdő is hozzájárult egy-egy tanösvény létesítéséhez.

Az egészségesek esetében a megelőzést, a szív-érrendszeri, a magasvérnyomás-betegséggel élők, cukorbetegek esetében a szövődmények kialakulásának megelőzését célozzák a túraösvények.

Az elkövetkező időkben a népegészségügyi termékadó 10 százalékos felajánlásaiból további tanösvények kiépítését és működtetését is támogatják annak érdekében, hogy minden magyar számára elérhető legyen az Út az egészséghez program.

Az újabb tanösvény a Budapesti Szent Ferenc Kórház szakmai irányításával, az iszkaszentgyörgyi önkormányzat gondozásában és a Gajavölgy Egyesület közreműködésével valósult meg.

Kapcsolódó
Ilyen csodaszép az ország egyetlen kőpiramisa
Nem kell Egyiptomba utazni: havas piramist itthon is keresshetünk.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik