Virágzó vidékünk

Elindult a kocséri gólyatévé idei évadja

Facebook/Kocsér Községi Gólyakamera
Facebook/Kocsér Községi Gólyakamera
A község önkormányzata nőnapon élesített a kamerát, vasárnap pedig megérkezett a gólyapár első tagja. A valóságshownak igen nagy a népszerűsége, az ország minden részéről nézik a gyólyák életét.

Idén március 8-án indult el a gyólyakamera, hogy ismét élőben követhessük a fészek életét. Tavaly augusztus 20-án szüntette be adását a gólyatévé, ekkor hagyta el fészkét a család.

A Kocsér Községi Gólyakamera nevű Facebook-oldalon azt írták, hogy 2023-ban március 10-én indult a kamera, 14-én tért vissza az első gólya, kiköltöttek 5 fiókát, négyet szépen fel is neveltek. Közben sikerült fiókát is menteni és az előző évben telepített fészekben is volt költés.

Idén néhány nappal hamarabb, a kamera pénteki indulása után két nappal, vasárnap reggel érkezett meg teleléséből a gólyapár első tagja. Mivel nincsenek meggyűrűzve, nem lehet tudni, hogy melyik madár tért először haza, de jellemzően a hím kezdi a nagytakarítást.

A gólyatévé nagyon népszerű, a közösségi oldalon, az üdvözlő bejegyzés alá több száz hozzászólás érkezett az ország minden részéről.

A műsort a YouTube-on is lehet nézni:

Kapcsolódó
Talpra álltak a kocséri gólyafiókák
Gyakorolják az állást a kocséri kis gólyák.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik