Virágzó vidékünk

Meseszép híd épülhet az Ipoly folyón

pakucs-bau.hu
pakucs-bau.hu
A pompás hidat a tervek szerint gyalogosok és kerékpárosok használhatják.

Egyeztető tárgyalást rendeztek a legújabb Ipoly-híd építéséről – írta a ma7.sk.

Az utóbbi hónapokban több új Ipoly-hidat is avattak, melyek megkönnyítik a szlovákiai és magyarországi települések közti átjárást. Ma már negyven határátkelő kapcsolja össze a két országot.

Legutóbb Drégelypalánk és Ipolyhídvég közé építettek hidat, mely nagyban meg fogja könnyíteni a határ menti közösségek életét.

pakucs-bau.hu

Pászti Károly, az ipolybalogi Szent Korona Kórus másodkarnagya évekkel ezelőtt határozta el, minden követ megmozgat annak érdekében, hogy a nagykürtösi járási Ipolybalog és a magyarországi Ipolyvece között egy gyalog- és kerékpárhíd jöhessen létre.

A tervezett Szent Korona híd célja a két település, a két ország kulturális, gazdasági és nemzeti együttműködésének megerősítése és fejlesztése, az újabb közlekedési útvonal kialakításával. 2022 januárjának végén kezdődtek a projektindító tárgyalások, 2024 márciusában pedig a hídépítés kapcsán egyeztető tárgyalás zajlott az Építési és Közlekedési Minisztériumban.

pakucs-bau.hu

Az újabb, acélszerkezetű, faragott fa és kő díszítéssel ellátott építmény a Szent Korona híd nevet kapná.

Az elképzelések szerint az Ipolyon átívelő híd – a kiépített kerékpárúton keresztül – Ipolyvece főterét és az ipolybalogi Kápolnadombot kötné össze. A híd két pillérénél egy-egy őrházat is kialakítanának.

Kapcsolódó
Megvan a két új Ipoly-híd neve
Történelmi személyiségekről nevezték el a hidakat.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik