Virágzó vidékünk

Őrzik a húsvéti hagyományokat a Mecsek történelmi falujában

Míves Tojás Múzeum Zengővárkony
Míves Tojás Múzeum Zengővárkony
Mozgalmasnak ígérkezik a nagyhét Zengővárkonyban.

Színes húsvéti programokkal várják a vendégeket Zengővárkonyban – írta a Míves Tojás Múzeum.

Az idei Húsvét, és előtte a Nagyhét a Míves Tojás Múzeum és az önkormányzat közös szervezésében ismét gazdag programokat ígér Zengővárkonyban.

A programok Virágvasárnapon, március 24-én 13 óra 30 perckor kezdődtek a Míves Tojás Múzeum előtt rövid műsorral, majd a szomszédos Német Házban rendezték meg az Országos Ifjúsági Tojásfestő Versenyt.

Húsvétig több érdekes programot is rendeznek a Német Házban, naponta 10-től 18 óráig.

Vasárnaptól péntekig a vendégek neves tojásdíszítők segítségével saját kezűleg alkothatnak hímes tojásokat. A résztvevők megismerkedhetnek a magrátétes díszítéssel, a tojáspatkolással, a tojás karcolással, valamint a gyöngyrátétes díszítés fortélyaival, és számos más tojásdíszítő módszerrel is.

Míves Tojás Múzeum Zengővárkony

Nagypénteken 13 és 16 óra között “Újra éljük hagyományainkat” címmel a zengővárkonyiak közös tojásírása várják az érdeklődőket. Húsvét vasárnap fél tízkor kezdetét veszi a hímes tojások keresése a faluban.

Húsvét hétfőn 11 órától a Zengővárkonyi Hagyományőrző Művelődési Egyesület ünnepi műsorában gyönyörködhetnek a látogatók a Míves Tojás Múzeum előtt.

A hét folyamán népi játékok lesznek a Tájház udvarán, és szeretettel várják az érdeklődőket a Míves Tojás Múzeumban, a Szalma-kincs-tárban és a Tájházban is.

A programokról további információk itt elérhetők.

Kapcsolódó
Míves hímestojásokkal kelt életre a düledező pajta
A zengővárkonyi Míves Tojás Múzeumban 5800 darab meseszép tojást őriznek.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik