Virágzó vidékünk

Megvan az első tojás a dömösi gólyafészekben

BirdMania - Madárpark és Természetvédelmi-mentőközpont
BirdMania - Madárpark és Természetvédelmi-mentőközpont
Nagy az öröm Dömösön.

Nagy eseménynek örülhetnek a gólyabarátok – írta a Bird Mania Madárpark és Természetvédelmi-mentőközpont.

Korábban a Sokszínű vidék is írt arról, hogy 2016 áprilisában lőtt sebbel került a dömösi Madárpark és Természetvédelmi-mentőközpontba egy fehér gólya, akinek Márton András, a mentőközpont tulajdonosa és vezetője a Macus nevet adta.

Macus a rehabilitációja után nem vonult el telelni, mert sérülése maradandónak bizonyult: azóta sem tud repülni. Márton András 2017 kora tavaszán készített egy fészekállványt a madárnak, és még az év áprilisának közepén megérkezett Macushoz Szofi, a tojó. Akkor négy fiókát hozott a gólyaszerelem.

Azóta Szofi minden év nyarának végén elrepül Afrikába, tavasszal pedig visszatér párjához. Szofi immár hetedik alkalommal tért vissza Macushoz, 2024. március 22-én.

Márton András madármentő akkor a Sokszínű vidéknek azt is elmondta, látszik a madáron, hogy megviselte az út, legyengült állapoban van, de felerősítik, és bíznak benne, hogy idén is gyümölcsöző lesz a szerelemi kapcsolat.

A madárbarátok álma hamarosan valósággá vált, hiszen

2024. április 2-án éjjel megjött az első tojás a fészekbe.

A madármentők bejegyzéséből kiderült, bár Szofinak sokszor “fájt a feje”, azért dolgoztak az ügyön eleget. Az állatbarátok most abban reménykednek, hogy a tojásokból kis gólyák is kikelnek majd május 5. környékén.

A szerelmespár mindennapjait a gólyakamerán keresztül továbbra is nyomon követhetjük.

Kapcsolódó
Madárszenzáció Dömösön, hetedszer is visszatért sérült párjához a gólya
Könnyen lehet, hogy világrekord a nem mindennapi történet.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik