Virágzó vidékünk

Kényeztető wellness vendégházak az ország közepén

Harminc percre Budapesthez, mégis távol minden zajtól és a mindennapok rohanásától.

Pusztavacs külterületén négy hektáros területen, kicsinyke erdő és a végtelennek tűnő szántóföldek találkozásánál üdítő látványt nyújtó és tökéletes kikapcsolódást kínáló wellness vendégházak bújnak meg a természet lágy ölén.

A Héthatár Wellness vendégházakat a tulajdonos, Petrus Ferenc építész-dizájner álmodta meg az egykori szülői birtokon.

Petrus Ferenc, a vendégházak megálmodója és tulajdonosa

A szakember nem a múltba révedő „folklór” házat akart, hanem olyat, ami emberléptékű, szerethető és barátságos, ahol az ablak fából, a fal pedig téglából van, ahol a műanyagnak, PVC-nek vagy a polisztirolnak nincs helye.

A tulajdonos a tervezés elején eldöntötte, segítségül hívja hazai művész barátait, hogy elképzeléseikkel egy-egy részletet adjanak hozzá a wellness vendégházakhoz, megmutatva: a magyar formatervezésnek fontos helye lenne a magyarországi beruházásokban, mert nagy értéket képvisel a honi dizájnerek munkája.

Az élet és a tervek megvalósítása Petrus Ferencet igazolta, a vendégházak nagyon sikeresek, a vendégek értékelik a természet közelségét és a hely különlegességét.

Hogy ne fokozzuk tovább a kíváncsiskodást, kukkantsunk be a Héthatár Wellness vendégházakba az ország közepén, 30 percre Budapesthez, mégis távol minden zajtól és a mindennapok rohanásától.

Vörösbegy Vendégház, Fecskefészek Vendégház, Gerle vendégházak. Minden ház egyedi és különleges kialakítású, de a privát jacuzzi és a hangulatos terasz mindegyikben alapfelszereltség.

A Vörösbegy és a Fecskefészek házakban felszerelt konyha, valamint hangulatos bográcsozó és grillező terasz várja a látogatókat.

A fotókra kattintva mindhárom vendégháznál KÉPGALÉRIA nyílik, melyben megismerhetjük a birtok hangulatát.

Vörösbegy Vendégház

Kisgyermekes családok pihenésének vagy családi, baráti eseményeknek, összejöveteleknek tökéletes választás ez az erdei 12 fős luxus villa, ahol megünnepelhetik a család vagy barát születésnapját.

A beltéri wellness részleg a fűtött vizű – 30 C-fokos – úszómedencével, jacuzzival és finn szaunával felejthetetlen időtöltést kínál minden évszakban.

Galéria

A tágas, fedett teraszon késő tavasztól kora őszig napozószékeken és ágyakon madárdalos környezetben kortyolhatjuk el a reggeli kávét, jókat falatozhatunk, relaxálhatunk, a hatalmas kertben egy hangulatos kerti tó és az abban úszkáló aranyhalak biztosítanak lélekemelő kikapcsolódást.

A gyerekeknek pingpongasztal, óriás trambulin, homokozó és erdei drótkötélpálya nyújt csalogató időtöltést, az apukák és nagyszülők pedig a kerti sütögetőben mutathatják meg konyhaművészeti felkészültségüket.

A vendégházról további információk IDE KATTINTVA találhatók.

Fecskefészek vendégház

A romantikus vintage stílusban berendezett 8 fős vendégház kisebb baráti társaságoknak, az egyre népszerűbb csajos hétvégéknek igazi paradicsoma.

A fedett teraszon ötszemélyes jakuzzi, hangulatos kertmozi – ami télen-nyáron, akár a jakuzziban lazítva is nézhető –, a szabadban grillező, sütögető -és bográcsozó hely, a kert hatalmas, 5o négyzetméteres medencéje – vízre is helyezhető kényelmes babzsákokkal –, a napozóágyak, az óriástrambulin és a függőhinta mind-mind az itt töltött felejthetetlen napok garanciái.

Galéria

De ne feledkezzünk meg a rengeteg gyümölcsfáról, melyek tavasszal virágba borulnak, színükkel és illatukkal varázsolnak el, nyáron hűs árnyékot adnak a kerti mókához, és hozzák a termést: almát, körtét, szilvát, amiből a vendégek fogyaszthatnak és haza is vihetnek.

A vendégházról további információk IDE KATTINTVA találhatók.

Gerle vendégházak

A három különlegesen berendezett kétszemélyes “A-frame” lodge ház – melyből az egyik kutyabarát szálláshely – a mesterséges tó környezetében kapott helyet, egymástól megfelelő intimitást biztosító távolságban.

Nászutasok, szerelmespárok, házassági évfordulót ünneplő párok meghittebb és intimebb környezetet nem is választhatnának a nyugalmas együttléthez.

A mesebeli megjelenésű házak belső kialakítása különleges. Minden részük úgy lett megalkotva, hogy minél jobban hozzájáruljon a párkapcsolatok elmélyítéséhez, ezért más ilyen típusú házakkal ellentétben az ágy például nem a galérián kapott helyett.

Galéria

A méretes zuhanykabinban akár egyszerre is fürödhetnek a „turbékoló gerlék”. A beépített motoros vászon és házimozi rendszer különleges élménnyé teszi a filmezést, lehet saját filmet vinni, vagy a vendégek választhatnak a Netflix kínálatából.

A napsütötte teraszon napozhatunk, vagy csobbanhatunk a privát jacuzziban, de természetesen rendelkezésre áll a birtok többi szolgáltatása is, használható a kerti úszómedence és a panorámás szaunaház is.

A szemnek és a szívnek csendes nyugalmát nyújtó wellness vendégházakban éjszaka szó szerint az orrunk hegyéig sem látunk, nappal viszont madárdaltól hangos a terület. Olykor felbukkannak az Alföld ragadozói, a sasok és héják, az élelmet kereső őzek csapatai, akik aszályos reggeleken a kerti tó vizét kóstolgatják.

A Gerle vendégházaról további információk IDE KATTINTVA találhatók.

A Héthatár Wellness vendégházak ezeket a felejthetetlen élményeket, a tökéletes kikapcsolódást, a nyugalmas pihenést kínálják. Itt minden a vendégekről szól! A legfontosabb, hogy mindenki jól érezze magát, s feltöltődve térjen vissza a hétköznapok rohanó világába.

Programlehetőségek a környéken

A birtoktól 25 perc autóval a Felsőlajoson működő MagánZoo, a kisgyermekes családok kedvence. A közeli Tápiószentmártonban Kincsem Lovaspark is sokszínű programlehetőségeket kínál, de mindössze 30 perc autóval a Ceglédi Aquacentrum Csúszdapark és a Kecskeméti Aquapark is. Magyarország egyetlen autós safari- és élményparkja, a Richter Safari Park is könnyen és gyorsan megközelíthető, miként a hernádi Talmácsi-ring, ahol motoros tesztvezetésen vehetnek részt gyermekek és felnőttek.

Ezen kívül Lajosmizsén, Dabason és Kiskunfélegyházán paintball pályán vezethetik le energiájukat a vendégek, Sarlóspuszta lőterén pedig a bátrabbak a hagyományostól a legmodernebb fegyverekig próbálhatják ki lövészeti felkészültségüket. Lajosmizsén harckocsi és Gaz teherautó élményvezetésre is lehetőség van a Buczkó paintball pályáin. A bátortalanabbak erdei sétára indulhatnak a háztól 10 percre található erdei tanösvényeken.

Aki gasztronómiai kalandozásra vágyik, annak sem kell nélkülöznie, hiszen a környék díjnyertes éttermei szeretettel várják romantikus vacsorára a vendégeket, de igény szerint házhoz is szállítanak. A hagyományos ízvilágot megjelenítő albertirsai Szittyó étteremben, az Art Deco stílusú Tánti Házias Ízek Étteremben, a fine dining éttermi kínálatot nyújtó albertirsai Longevita Bisztróban kényeztető gasztronómiai kalandokban lehet részünk. A vidék legjobb étterme díjazottja a lajosmizsei Tanyacsárda, ahol tematikus gasztroestekre, méneshajtásra és gasztro programokra is számíthatnak a betérők.

Különleges íz- és stílusvilágú fogással ismerkedhetnek meg az ízkalandorok Ceglédbercelen a Béni Family wine farm farmkonyháján és borospincéjében.

További információk a vendégházak Facebook oldalán IDE KATTINTVA találhatók.

Szponzorált tartalom

A cikk a Héthatár Wellness vendégházak támogatásával készült.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik