Virágzó vidékünk

Libasorban szaladgáltak a vaddisznók az érdi utcákon

illusztráció/pixabay
illusztráció/pixabay
Az állatok egyre gyakrabban tűnnek fel lakott területen.

Érd Felső-Parkvárosban vaddisznót látni lakott területen nem számít újdonságnak, de amikor a jelenséggel szembesül az ember, mégis a telefonjához nyúl, hogy megörökítse ezeket a pillanatokat, írta az Érd Most.

Így tett a portál egyik olvasója, aki a Fuvaros utcában május 9-én, csütörtökön reggel arra lett figyelmes, hogy a rendezett porták előtt libasorban vándorolnak a vaddisznók, amelyek többször is bejárták a területet.

Szerintem ez azért a házak között tényleg nem túl biztonságos

– fogalmazott a videó készítője.

Ezek fiatal példányok, akik kezdik megismerni a környezetüket, feltehetően táplálék után kutatnak. A kidobott háztartási és kerti hulladékot szívesen fogyasztják, amiből egy kertvárosban találni  is bőven.

A vaddisznók jelenlétére a város önkormányzata már évekkel ezelőtt figyelmeztetett.

Ha találkoznánk egy vaddisznóval, igyekezzünk nyugodtan elsétálni, mintha nem észleltük volna az állatot, vagy maradjunk egy helyben, amíg az állat távozik. Semmi esetre se kezdjünk el zajongani, vagy fenyegetően fellépni az állattal szemben! Élelmiszert ne hagyjunk az utcán, mert az odacsalogathatja a vadon élő állatokat! A kukákat pedig csak aznap készítsük a ház elé, amikor azok elszállításra kerülnek

– írták közösségi oldalukon.

Kapcsolódó
Halomra lőtték a vaddisznókat Szigligeten
A csapdázást március végéig folytatják, mivel rengeteg kárt okoztak a nagyvadak a településen.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik