Virágzó vidékünk

Retro tanyává alakította házát a régiséggyűjtő

kerényi tamás
kerényi tamás
Az elmúlt közel két évtizedben több mint 600 készüléket és 2235 féle magnókazettát gyűjtött össze a salgótarjáni férfi.

Retro Tanya néven kisebb múzeummá alakította salgótarjáni otthonát Kerényi Tamás televíziós operatőr és videós. Az időutazáson a technika régi zenelejátszó darabjai mellett a legmodernebb hifikészülékekig követhetik a fejlődést az érdeklődők.

A hang rögzítése, tárolása, sokszorosítása, majd a minőség javulása, elképesztő mérnöki kutatás és fejlesztés eredményeként született. A kiállított eszközökön keresztül jól nyomon követhető a technika fejlődése.

Kerényi Tamás közel 20 éve gyűjti a zenéhez kapcsolódó berendezéseket, melyek között 1960-as, ’70-es, ’80-as és a ’90-es években menőnek számító darabok is megtalálhatók. A legrégebbi eszköz egy ma is működőképes, 1963-as olasz gyártmányú szalagos magnó.

Az elmúlt közel két évtizedben több mint 600 készülék és 2235 féle magnókazetta gyűlt össze, amiket a ház padlásán tárolt. A Retro Tanyát az épület bővítésével alakította ki, melynek szabadtéri részén egyéb régiségek találhatók. Itt bolhapiac jelleggel lehet válogatni a bakelit lemezek, a könyvek, a CD-k és a DVD-k között.

A gyűjtő régi, retro eszközöket szívesen fogad, bővítve azokkal a múzeum gyűjteményét.

Kapcsolódó
Keszthelyre költözött az ország egyetlen orsósmagnó múzeuma
A múzeumi gyűjtemény többsége ma is működőképes magnó.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik