Virágzó vidékünk

Európában egyedülálló interaktív állatbemutatót adtak át Nyíregyházán

Facebook/Nyíregyházi Állatpark
Facebook/Nyíregyházi Állatpark
A sarkkörök és a hideg égövek világát idéző Jégvilág Magyarország eddigi legnagyobb vidéki állatkerti beruházása, mely csaknem 14 milliárd forintból valósult meg.

Átadták a csaknem 14 milliárd forintból megépített Jégvilágot, a sarkkörök és a hideg égövek világát idéző interaktív állatbemutatót pénteken a Nyíregyházi Állatparkban, írta az MTI.

Az Európában egyedülálló technikai megoldásokat alkalmazó, speciális üvegtáblákkal borított épület és a hozzá kapcsolódó kéthektáros külső kifutórendszer Magyarországon még nem látott ritka sarki állatfajoknak ad teret.

A tízezer évvel ezelőtti jégkorszakot valósághű mamutok és mamutcsontvázak elevenítik fel a látogatók számára, a világ legnagyobb ragadozóját, a jegesmedvét pedig hűtött térben és a négy méter mély medencében a víz alatt is láthatja a közönség

– közölte az állatpark.

Az országban elsőként bemutatott királypingvineket 0 Celsius fok körüli bemutatóteremben helyezték el, de a látványosságban két másik pingvinfajt, a rajzfilmekből jól ismert sziklaugró pingvint és a meleg égövi Humoldt-pingvint is bemutatják. A külső kifutótérben Alaszka és Szibéria elevenedik meg a fehérfejű rétisas és a világ legnagyobb sas madarának számító Steller-sas segítségével.

A  sarki farkasok és a rénszarvasok mellett a patagóniai oroszlánfókák kifutórendszerét egyaránt láthatják az érdeklődők, akik kipróbálhatják a fagypont körüli klímakamrát és az úgynevezett “száguldó folyót”, amelyben fatörzsszerű hajókban ülve a folyó sodrása segítségével lehet az állatokat megnézni.

A látogatok emellett bepillantást nyerhetnek az indián táborban a kanadai őslakosok életébe, meg lehet nézni az iglukat, egy VR tengeralattjáró segítségével pedig lemerülhetnek a jeges tengerek mélyére.

Az épületbe telepített hatalmas akváriumok közben élőben is bemutatják a jeges tengerek halainak világát.

Magyarország eddigi legnagyobb vidéki állatkerti beruházása csaknem 14 milliárd forintból, a Modern Városok Program keretében valósult meg.

Kapcsolódó
Ritka zebracsikók születtek Nyíregyházán
A természetes életterük szűkülése és a vadászat miatt drámaian csökkent a számuk, a vadonban mindössze kétezer egyed él.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik