Virágzó vidékünk

A Bihar Termálliget az ország legújabb gyógyfürdője

facebook/bihar termálliget
facebook/bihar termálliget
A kültéri strandmedencék és a fedett uszodarész kibővült egy korszerű gyógyászati központtal is.

Berettyóújfalu május 23-án ünnepli a város napját, hiszen 1608-ban ezen a napon kapott kiváltságlevelet Báthory Gábor erdélyi fejedelemtől. A jeles nap alkalmából minden évben több napos programsorozatot rendeznek, írta a Haon.

A május 23-án tartott ünnepi önkormányzati testületi ülésen Muraközi István polgármester örömhírt jelentett be.

A Berettyóújfalun tavaly átadott Bihar Termálliget május 21-től viselheti a gyógyfürdő elnevezést, így jelenleg ez hazánk legújabb gyógyfürdője

– mondta.

A fürdőt üzemeltető cég közleménye szerint a magyar állam támogatásával közel 3,5 milliárd forintos fejlesztésből megújult és gyógyászati részleggel bővült a korábbi uszoda és strandfürdő. A Debreceni Egyetem által üzemeltetett kórház szakmai hátterére épülő gyógyászati részleg már elkezdte működését.

Az önkormányzati tulajdonú Herpály Vagyonkezelő Kft. – mint a gyógyfürdő üzemeltetője – tájékoztatása szerint a fürdőkomplexum így vált teljessé, hiszen a kültéri strandmedencék és a fedett uszodarész kibővült egy korszerű gyógyászati központtal, s vált regionális gyógyfürdővé.

Közben májusban megnyitották a Bihar Termálliget lakókocsis kempinget, és a fürdőhöz kapcsolódó szállodai fejlesztéseken is dolgoznak.

Kapcsolódó
Megmentenék a legendás nyíregyházi gyógyfürdőt
Idén sem nyit ki a népszerű fürdőkomplexum, a Júlia Fürdő.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik