Virágzó vidékünk

Átadták a 2024-es év múzeuma díjakat

Wikimedia Commons
Wikimedia Commons
Taroltak a vidéki múzeumok.

A hétvégi 27. Múzeumok majálisa rendezvényre az ország különböző részeiből csaknem 80 intézmény készült programokkal, koncertekkel, tárlatvezetésekkel és kézműves vásárral is. Átadták az év múzeuma elismeréseket is.

A három évtizedes múltra visszatekintő programsorozat ezúttal a hagyományok, szokások, örökség jegyében szerveződött meg a Múzeum kertben.

A seregszemle kiváló lehetőség a kiállító múzeumoknak, hogy megmutassák, nemcsak a gyűjtemények megőrzésével illetve az ehhez kapcsolódó kutatásokkal foglalkoznak, hanem nyitottak arra is, hogy nagy közönséget fogadjanak, és különféle innovációval igazodjanak a folyamatosan változó látogatói igényekhez.

A rendezvényen átadták a Pulszky Társaság – Magyar Múzeumi Egyesület elismeréseit is: idén 7 pályázóból 6 intézmény felelt meg a pályázók közül azoknak a kritériumoknak, amelyek alapján viselhetik Az év múzeuma 2024 jelöltje kitüntető címet.

Az év múzeuma 2024 elismerést a kis múzeumok kategóriájában a Soproni Múzeum nyerte, a nagy múzeumok kategóriájában pedig a miskolci Herman Ottó Múzeum vehette át az elismerést.

Az év múzeuma 2024 jelöltje címet viselheti, és az Országos Közgyűjtemények Szövetsége különdíját kapta a kiskunfélegyházi Kiskun Múzeum, valamint Az év múzeuma 2024 jelöltje címet viselheti, és a Magyar Vidéki Múzeumok Szövetségének különdíjában részesült solymári Dr. Jablonkay István Helytörténeti Gyűjtemény.

Kiosztották Az év múzeuma 2024 jelöltje okleveleket is, amelyet a kiskőrösi Petőfi Szülőház és Emlékmúzeum valamint a veszprémi Laczkó Dezső Múzeum vehetett át. (MTI)

Kapcsolódó
Rogyadozó viskót újítottak fel hadimúzeummá
Háromhuta a Zempléni-hegységben fekvő apró kis falu, mindössze 112-en lakják. Most már hadimúzeummal is bővült a látnivalóinak sora.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik