Virágzó vidékünk

Mégis lesz halfesztivál Szegeden, csak egy kicsit másképp

facebook/kálmán andrea
facebook/kálmán andrea
A jóval szerényebb léptékű rendezvényen a szegedi halászléfőzők vetélkedhetnek egymással.

Árnyaltabb lett a kép a szegedi halfesztivállal kapcsolatban – írta a Szeged365.

A napokban a Sokszínű vidék is írt arról, hogy a patinás szegedi rendezvény szervezői úgy döntöttek, hogy az idei évben a szegedi Halfesztivált nem rendezik meg.

Frank Sándor, Venesz-díjas mesterszakács, az esemény főszervezője azt mondta a Szeged365 megkeresésére, hogy mérlegelték a fesztivál megtartását, és úgy döntöttek, nem éri meg, mivel tavaly nem volt nyereséges.

Minden évben a Huszár Mátyás rakpart adott otthon a Halfesztiválnak, ám ezzel párhuzamosan a program részeként a Partfürdőn is bográcsoztak a lakosok. A szegedi hírportál megtudta, hogy 2024-ben a rakparton tényleg nem lesz megszervezve a hagyományos Szegedi Nemzetközi Tiszai Halfesztivál, viszont a Partfürdőn idén is lesz Halfőző Családi Nap.

A Halfőző Családi Nap korábban is a fesztivál szerves részét képezte.

Az eseményt, ahogy tavaly, úgy idén is a Kolonics Erika vezette Szegedi Rendezvény-és Médiaközpont Nonprofit Kft. szervezi meg. 2024. szeptember 7-én, egy napon át ismét a halfőzők mérhetik össze tudásukat, és mindenki saját maga készítheti el bográcsban a finom halászlét.

A hírt maga Frank Sándor is megerősítette, aki jelezte, hogy az eseményen maximum a főzőverseny zsűrizésében vállalnak szerepet.

Kapcsolódó
Lefújták a szegedi Halfesztivált
Az is lehet, hogy többé nem rendezik meg.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik