Virágzó vidékünk

Újra dübörög az élet a salgótarjáni piacon

Továbbra is havonta rendezik meg a nagy népszerűségnek örvendő Állati Jó Vasárnap elnevezésű programot.

Salgótarjánban az elmúlt években a piac felújítását övezte a legnagyobb érdeklődés, s nem csupán azért, mert a vásárcsarnokot rengeteg a városban és környékén élő ember látogatja, hanem azért, mert az eredetileg egy évre tervezett építési munkálatok végül két és fél évig húzódtak.

Nagyon sok, a tervezés során előre nem látható műszaki akadály, valamint a bürokrácia útvesztői után a közelmúltban a helyiek legnagyobb örömére 21. századi környezetben nyitotta meg kapuit a völgyváros felújított piaca a vásárlók előtt.

Az 1977-ben épült, az elmúlt közel fél évszázadban rossz állapotúvá vált vásárcsarnok a megyei jogú város önkormányzatának beruházásában komplex energetikai felújításon esett át. Többek között kicserélték a nyílászárókat, teljes szigetelést kapott a falazat tartószerkezete, felújították a tetőt.

A szellőztető- és fűtési rendszer felújításának köszönhetően télen is biztosított lesz a temperáló fűtés. Korszerűsítették az elektromos rendszert és új mosdók is épültek.

A piacot akadálymentesítették, és térkőburkolatot kapott a főbejárat előtti, illetve a belső udvar, valamint új növényekkel zöldítették a tereket. Felújították a vásárcsarnok járófelületét és az árusító asztalokat is.

Az átadás óta újra élettel telt meg a salgótarjániak egyik legkedveltebb bevásárlóhelye. Primőr zöldségek és gyümölcsök, termelői savanyúságok, füstölt húsáruk, tejtermékek, mézek, gombák nagy választéka között válogathatnak a vásárlók, akik húsboltba, pecsenyésekbe és kifőzdékbe is bekukkanthatnak, de nem hiányoznak a virágárusok és az őstermelők sem a standokról.

Az intézmény életét színesíti, hogy a Salgótarjáni Vásárcsarnok és Piac havonta rendezi meg a nagy népszerűségnek örvendő Állati Jó Vasárnap elnevezésű használtcikk- és kisállat vásárát, melyet minden alkalommal sokszínű programokkal – állatsimogatóval, ügyességi-játékos vetélkedőkkel – egészítenek ki.

A képre kattintva galéria nyílik, ahol megismerkedhet a piac életével.

Galéria

A cikkben látható fotók 2024. május 31-én készültek.

Kapcsolódó
Megújult Salgótarján ikonikus turistaháza
Salgótarján és a szlovákiai Gács önkormányzatának közös pályázatából valósulhatott meg az 1935-ben épült Dornyay turistaház felújítása. Az épület új funkciókkal bővült.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik