Virágzó vidékünk

Nagy erőkkel kaszálják a hínármezőt a Tisza-tavon

facebook/Tisza-tavi Sporthorgász Közhasznú Nonprofit Kft.
default
facebook/Tisza-tavi Sporthorgász Közhasznú Nonprofit Kft.
default

A légifelvételeket a Tisza-tavi Sporthorgász Közhasznú Nonprofit Kft. készítette bemutatva, hogyan néz ki a tó a hínárnövényzet burjánzásakor, majd kaszálás után.

Az egyesület azt írta közösségi oldalán, hogy a szokásoshoz képest korai meleg tavasz miatt nemcsak a tiszavirágzás, hanem a hínárnövények burjánzása is korábban jelentkezett.

Korábban elegendő volt május utolsó harmadában elkezdeni a kaszálást, idén viszont a sulyom már a május 10-18. között megrendezett International Wild Carp Challange versenyzőit is komoly kihívás elé állította. Ezért mi sem várhattunk tovább, nagy lendülettel fogtunk a hínárnövényzet visszaszorításához. A munka a Tisza-tó mind a négy medencéjében egyszerre zajlik. Munkatársaink igyekeznek a parti horgászhelyek előtti mederrészeket megszabadítani a sulyomtól, aztán hozzáfognak a nagy, több négyzetkilométeres hínármezők felszabdalásához is

– írták.

A kaszálás lassú és időigényes folyamat, ráadásul a sulyom terjedése miatt évről-évre nagyobb területet kell kezelni. Ezért az egyesület kéri a horgászokat, hogy legyenek türelemmel, munkatársaik igyekeznek minden érintett vízterületet mihamarabb elérni.

Kapcsolódó
Kiszabadult a sulyom szorításából a Tisza-tó
Eltüntették a sulyomszőnyeget a Tisza-tóról.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik