Virágzó vidékünk

Először született indiai antilop a Szegedi Vadasparkban

Facebook/Szegedi Vadaspark
Facebook/Szegedi Vadaspark
Sőt, egyből kettő.

Először született indiai antilop a Vadasparkban. Sőt, egyből kettő, írta közösségi oldalán a Szegedi Vadaspark.

Tavaly óta látható az impozáns ázsiai antilopfaj az elefántkifutóval szemközti erdei ösvény mentén, és idén májusig kellett várnunk arra, hogy világra jöjjenek az első borjak. Mindkettő egészséges, és ahogy illik egy patástól, a születésük után nem sokkal már követni tudták anyjukat

-részletezték a bejegyzésükben.

Az indiai antilopoknál a hímek és a nőstények között jól látható a különbség már színezetben is, az előbbiek sötét, míg az utóbbiak világosbarna színűek.

Bár hajdan több millió egyede élt az Indiai-félsziget füves területein, számuk mára kb. 50 ezerre csappant. Érdekes módon Amerikában, ahová vadászati célból telepítették, majdnem ugyanennyi egyede él.

Állatkertekben is népszerű állat, talán szépsége és kecsessége miatt

– mutatták be az indiai antilopot, amelyet immár Szegeden is megcsodálhat a nagyközönség.

Az indiai antilopok rendkívül gyorsak, csúcssebességük elérheti akár a 80 km/órát is, ez elegendő ahhoz, hogy elmeneküljön a legtöbb támadó elől.   

Az indiai antilop 120 centiméter hosszú, 70-80 centiméter marmagasságú. A bakok csavaros szarvának hossza megközelítheti a 70 centimétert is. Az antilopoknak kiváló a látása, hallása és szaglása, így hamar észlelik a veszélyt. Általában csordákban élnek, melyet egy domináns bak vezet. A bakok területüket védelmezik a többi hímmel szemben.

Kapcsolódó
Vadmacska kölykök a Szegedi Vadaspark új kedvencei
Hárman vannak, s miután felnőnek, egy másik állatkertbe kerülnek.
Olvasói sztorik