Virágzó vidékünk

Hatvan szabadstrand várja a fürdőzőket a Balatonnál

györkő zsombor
györkő zsombor
Az északi parton lényegesen kevesebb van belőlük. Térképen az összes szabadstrand.

A Balaton sok magyar család és baráti társaság legnépszerűbb úti célja a nyári főszezonban. A kiadásokon enyhíthet, ha olyan települést választunk a pihenés helyszínéül, ahol van szabadstrand, hiszen ez jelentősen csökkentheti a költségeinket.

A tájékozódást segítendő és a választást megkönnyítendő a Balatontipp portál összegyűjtött minden információt, amit érdemes tudni a hatvan nagy balatoni ingyenes szabadstrandról.

Győrffy Árpád, az összeállítás szerkesztője  végigjárta a strandokat, rövid leírásokkal és fotókkal ellátva ismertetőjét. Ebben leírja az ingyenes fürdőzőhelyek mai állapotát, elhelyezkedését, megközelíthetőségét, a parkolási lehetőségeket  és a szolgáltatásokat.

A tájékoztatásból kiderül, hogy az északi parton mindössze hat szabadstrand üzemel – közülük kettő Tihanyban -, a déli parton ellenben szinte egymásba érnek a szabadstrandok.

Az összeállítás szerkesztője térképet is készített, melyben piros-zöld ernyővel jelölte az ingyenesen használható hatvan balatoni szabadstrandot. Kék-zöld ernyőkkel az olyan szabad partokat jelölte, ahol nincsenek szolgáltatások, de az általános szabályokat betartva lehet fürödni.

A szabadstrandok bemutatása és a térkép IDE KATTINTVA található.

Kapcsolódó
Megválasztják a Balaton legjobb strandjait
Indul a Kék Hullám Zászló balatoni strandminősítés.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik