Virágzó vidékünk

Mesevonatokat indít a GYSEV

GYSEV
GYSEV
Győrből, Szombathelyről és Sopronból indulva vehetünk részt a „mesés” utazáson.

Júliusban három Mesevonatot is indít a GYSEV Zrt. – közölték a vasúttársaság honlapján.

Nemrég jelent meg a Lokomoncok a fedélzeten – kalandozzunk Zöldföldén! című mesekönyv, melynek története, Zinkó, Villő és Rolka szereplésével most a Mesevonatok fedélzetén is megelevenedik, miközben az utasok aktív részesei lehetnek a varázslatoknak, és tanulságos történetekkel gazdagodhatnak. A Mesevonatok július 6-án Sopronból Győrbe, július 20-án pedig Szombathelyről és Győrből Sopronba indulnak.

A mesekönyvből megismerhető Zöldfölde vidékén élnek a parányi, emberi szemnek láthatatlan Lokomoncok: Zinkó, Villő és Rolka. A kötetben szereplő szemfüles gyerekek a sikeresen végrehajtott Nyüzsi-varázsnak köszönhetően hallhatják a Lokomoncokat, akikkel együtt utaznak, közösen varázsolnak, és rengeteg mindent tudnak meg Zöldföldéről, a környezetvédelemről és persze a vonatokról, a közlekedésről.

Útközben a Lokomoncok történeteit hallgathatják a Mesevonat utasai, és maguk is aktív részesei lehetnek a varázslatoknak.

Aki az utazás végén sikerrel teljesíti a zöldfödei tudáspróbát, részt vehet az eskütételen, és a Zöldföldei Vasúti Rend hivatalos tagjává válhat.

Kapcsolódó
Vonatimádóknak remek kikapcsolódást kínál a Magyar Vasúttörténeti Park
A gyerekeket és a felnőtteket is elbűvölik a hatalmas mozdonyok.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik