Virágzó vidékünk

„Virággal egy mosolyért” – tízezernyi ingyen virágcsokorra lelhetünk az utcán

Unsplash
Unsplash
Szebbé szeretnék varázsolni az emberek napját.

Egy ország mosolyát szeretnék előcsalogatni június 28-án a Virággal egy mosolyért akcióval a szervezők és a felajánló „virágos” szakemberek, virágüzletek, kertészeti árudák, faiskolák.

Semmit nem kell tenni érte, csupán nyitott szemmel kell járni az utcán hazánkban és az országhatáron túli magyarlakta településeken, mert több tízezer virágot helyeznek el a közterületeken, amelyeket szabadon hazavihet a megtalálója.

Mi a célunk? Csak ennyi: Legyen szép a napod!

– írják a szervezők.

A virág ezerféle üzenet hordozója: a virág ártatlansága, tisztasága és szépsége máshoz nem fogható. A virág képes elmesélni nekünk a színeket, a formák izgalmasságát, az illatok teltségét vagy éppen frissességét. A virág maga az élet, a virág az emberi kapcsolatok hírvivője.

Minden kihelyezett virágban található egy betűzőkártya, a virágot kihelyező virágüzlet, kertészeti áruda, faiskola elérhetőségével, azt kérik, ha megoszt magáról és a virágról egy fotót a megtaláló, akkor említse meg őket is a #virággalegymosolyert hashtaggel.

A megtalálóktól tényleg mindössze egy kedves mosolyt várunk vissza. Mutassuk meg, hogy ezen a napon egy egész ország képes mosolyogni! Higgyük el magunkról, hogy pozitív és örömteli kezdeményezésekkel képesek vagyunk összefogni egy nagyobb jó érdekében, mert ha most sikerül, később akár nehezebb időkben is menni fog.

Kapcsolódó
Ezer család kapott ingyenesen cserepes virágokat Szegeden
Édességgel is kedveskedtek az akcióban résztvevőknek.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik