Virágzó vidékünk

Királylány költözik a világörökségi faluba

Szabadulószoba is nyílt a Hollókői vár tornyánál.

Borkóstoló a naplementében, utcabál az ófaluban, mesenap lovagokkal, sárkánnyal és királylánnyal a hollókői várban. Magyarország egyedülálló világörökségi kis falujában különleges programokkal várják a látogatókat a nyár folyamán.

A több mint százéves házairól ismert hagyományőrző falu várában – amely tavaly év végére teljesen megújult – exkluzív nyári programkínálat várja a vendégeket. Lesz naplementés borkóstoló az ófaluból származó sajtokkal és pogácsákkal, várjáték és utcabál, valamint mesés várjáték, ahol mesebeli figurák kelnek életre a gyerekek által.

Hollókő várárára ugyanis minden évben varázslat száll, a  gyerekek pedig újra és újra találkozhatnak az öreg királlyal, a meseszép királylánnyal és a hatalmas, tűzokádó sárkánnyal. Minden gyermek vitézzé vagy hercegkisasszonnyá változik, amint átlépi a vár kapuját, és különleges próbákon bizonyíthatja bátorságát, ügyességét, furfangos észjárását.

A vár falai között igazi lovagok tanítják a fegyverforgatás fortélyait és a harci eszközök használatát, így minden bátor résztvevő megtanulja hogyan védje meg a várat egy ostromtól.

Mindezek mellett pedig megnyílt egy speciális, Hollókő várára szabott szabadulószoba is, ahová szintén várják a világörökségi faluba látogatókat.

Kapcsolódó
Álmaik kertjét találták meg a világörökségi faluban
Andrea és Attila a természetet nem leigázni és szabályozni akarja, hanem együtt áramolni, együtt alakulni vele és segíteni, hogy a kölcsönös boldogság legyen napjaik fontos része.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik