Virágzó vidékünk

Minden járásban oktatni szeretnék a lovaglást

facebook/hirös lovarda
facebook/hirös lovarda
Nem elég emlékezni a magyar lovaskultúrára, tenni is kell azért, hogy fennmaradjon.

Új fejlődési szakaszába lép a Hírös Lovarda Kecskeméten, miután a létesítmény üzemeltetését a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem veszi át.

A Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem Nemzeti Lovaskultúra Oktatási és Képzési Központjának átadási ünnepségére július 9-én került sor.

A kormány fontos célkitűzése az, hogy ne legyen Magyarországon olyan járás, ahol nem érhető el a lovaglás

– mondta a rendezvényen Nagy István agrárminiszter.

E gondolat szellemében kell olyan programokat, pályázatokat indítani, amelyek lehetővé teszik a felnövekvő korosztálynak azt az élményt és lehetőséget, hogy megtanuljanak lovagolni.

Mint elhangzott: 2012-ben indult el a Kincsem Nemzeti Lovas Program, melynek fő célja az állami ménesek egységes és hatékony állami irányításának megteremtése, a lovaságazat támogatási rendszerének felülvizsgálata, a lovaskultúra oktatás bevezetése, a szabad terephasználati törvény biztosítása, a hazai lovasterápiás kezelés beépítése, valamint a kiemelt létesítményfejlesztések és lovasrendezvények támogatása.

Kapcsolódó
Egy lovarda, ahol a lovaglás mellett a felelős állattartást is megtanulják a gyerekek
Tápióbicskén megtapasztalták azt is, hogy milyen az, amikor igazán bepiszkolhatják magukat, és nem baj, ha ruhástól ugranak a vízbe,
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik