Virágzó vidékünk

Lefújták a szombati Balaton-átúszást

FACEBOOK/BALATON-ÁTÚSZÁS
FACEBOOK/BALATON-ÁTÚSZÁS
A bizonytalan időjárás miatt halasztják a versenyt.

Elhalasztották a szervezők a szombatra tervezett Révfülöp és Balatonboglár közötti 42. Lidl Balaton-átúszást – jelezték az esemény Facebook-oldalán.

A HungaroMet siófoki obszervatóriumának időjárás-előrejelzése alapján – a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitány egyetértésével – úgy döntöttünk, hogy a 42. Lidl Balaton-átúszást 2024. július 20-án NEM tartjuk meg

– írják.

A szombatra várható bizonytalan időjárás miatt az átúszás tervezett új időpontja július 21. A vasárnapi megrendezésről a végleges döntés péntek délben születik meg.

Akinek a halasztott időpont megfelel, annak csak annyi a teendője, hogy a pótidőponton megjelenik.

Ha a pótidőponton nem tud részt venni a nevező, akkor van lehetősége visszalépni. Ebben az esetben a befizetett nevezési díjat és az esetlegesen megvásárolt jótékonysági termékek összegét teljes egészében visszafizetik.

Az eseményre helyszíni nevezési lehetőség nem lesz.

Az eseményen mintegy 150 vitorlás jelöli ki az úszófolyosót, így aki elfárad, akár a Balaton közepén is megkapaszkodhat. Ezúttal is két táv közül választhatnak az úszók: a hagyományos, 5,2 kilométeres Révfülöp és Balatonboglár közötti táv mellett lehetőség van a 2,6 kilométeres féltáv teljesítésére, ennek a futamnak a résztvevői a déli partról indulnak és oda is érkeznek. Sőt, 2021 óta egyre nagyobb népszerűségnek örvend a Balaton-áthúzás, vagyis SUP-pal is át lehet szelni a tavat.

Kapcsolódó
Hosszában ússza át a Balatont 24 gyerek
Jó ügyért vágnak neki a távnak.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik