Virágzó vidékünk

Festői környezetben nyit ki Nógrád első szabadstrandja

youtube
youtube
A vármegye első ingyenes szabadstrandja 800 négyzetméter vízfelülettel várja a lubickolni és úszni vágyókat.

A Nógrád Vármegyei Kormányhivatal természetes fürdőhelyként jelölte ki a Balassagyarmat közelében lévő Nyírjesi nagy-tó egy részét. A vármegye első ingyenes szabadstrandja július 29-én, hétfőn nyit, írta a nool.hu.

A nyírjesi tavakban évtizedek óta tilos fürdeni, idén azonban már minden jogszabályi feltétel adott, hogy szabadstrandon csobbanjanak a látogatók.

Megérkezett a kormányhivatal természetes fürdőhely kijelölő határozata a nyírjesi tó északi szakaszára. Ennek köszönhetően július 29-én már a fürdőzők is birtokba vehetik a helyszínt

– írta közösségi oldalán Csach Gábor, Balassagyarmat polgármestere.

A kormányhivatal a határozatban a Nyírjesi nagy-tó (Hetes) északi partján található felszíni vizet és a hozzá tartozó partszakaszt ingatlannal jelölte meg fürdőhely területének.

Az elkészült látogatóközpontban mosdók, öltözők, zuhanyzók és vécék is épültek. Az épülettől nyugatra táblákkal jelölték ki a parton a szabadstrand területét, a vízben pedig mélységet jelölő bóják és vízminőség ellenőrzés is garantálja majd a biztonságos fürdőzést.

A vármegye első ingyenes szabadstrandja 800 négyzetméter vízfelülettel várja a lubickolni és úszni vágyókat.

Nyírjes

A Nyírjes Balassagyarmat és környékének kedvelt üdülőhelye, a természet közelségére vágyó emberek – kirándulók, túrázók, kerékpárosok, futók, sífutók, lovasok, horgászok – kedvenc célpontja.

A terület kiemelkedően fontos része a hat tóból álló mesterséges tórendszer, amely egyedülálló módon szolgálja a kikapcsolódni vágyókat.

Kapcsolódó
Jéghideg vízben csobbantak Balassagyarmaton
A megszálló csehszlovák katonaság 105 évvel ezelőtti kiűzésére emlékeztek.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik