Virágzó vidékünk

Drasztikusan visszaesett a kerékpáros forgalom Kiskörén

Kötivizig
Kötivizig
Idén júliusban feleannyian tekertek át az üzemi hídon, mint más években.

Feleannyi biciklist számoltak júliusban Kiskörén – írta a Kötivizig.

Természetközeli táj, kiváló minőségű, autóktól elzárt kerékpárutak, izgalmas látnivalók, és helyi gasztronómiai különlegességek. A Tisza-tó az utóbbi években a magyar kerékpárosok egyik kedvenc úti céljává vált. Újabb túraútvonalak, részletes útikönyv és térkép, valamint nagyobb kapacitású kerékpárszállító-vonatok hívogatnak a tó környezetébe.

I love Tisza-tó

A KÖTIVIZIG Kiskörei szakaszmérnökségén egész évben számolják a kerékpárosforgalom alakulását a Tisza-tónál. Az adatokban kizárólag azok a bringások szerepelnek, akik áthajtottak a vízlépcsőn, tehát azok, akik például Abádszalókról tekernek Tiszafüredre, vagy Kisköréről Poroszlóra, nincsenek benne, a tókerülők viszont igen.

A vízügyesek adatai szerint idén júliusban 11 071 kerékpáros hajtott át a vízlépcső üzemi hídján. z majdnem fele a legnagyobb 7. havi forgalomnak, amit 2021 júliusában regisztráltak (20 161).

Az idei számok jóval elmaradnak a tavaly júliusi adattól is (18 519). Ebben az évben (január 1-től július 31-ig) összesen 44 827 kerékpáros gurult át a duzzasztó felett.

Kapcsolódó
Megdőlt az éves kerékpáros rekord a Tisza-tónál
A 2021-es rekordot adták át a múltnak.
Olvasói sztorik