Virágzó vidékünk

Már a kétmilliomodik vendéget várják Poroszlón

mti/komka péter
mti/komka péter
2021-ben közel kétszázezren látogattak el a Tisza-tavi Ökocentrumba, mely idén ünnepli fennállásának tizedik évfordulóját.

Az elmúlt év rendkívüli nehézségei, bizonytalanságai, az április végéig tartó zárva tartás ellenére 2021 a Tisza-tavi Ökocentrum sikeres éveként vonulhat be az intézmény “történelemkönyvébe”, írta az intézmény a weboldalán.

Tisza-tavi Ökocentrum

2003-ban álmodták meg, és 2012-ben nyitotta meg kapuit a Tisza-tavi Ökocentrum Poroszlón.

 

A Magyarországon egyedülálló, és európai viszonylatban is ritka objektum fő profilja azóta is a természetvédelem, az ismeretterjesztés és az aktív programokra épülő turizmus.

 

Az ökocentrum népszerűsége töretlen, a látogatók száma évről-évre nő.

A most elkészült összegzés szerint – különösen a júliusi és augusztusi kiemelkedő csúcsidőszaknak köszönhetően – 2021-ben mindösszesen 196.084 vendéget fogadhattak az Európa legnagyobb édesvízű akváriumát is magáénak tudó, őshonos állatokat bemutató intézményben.

A látogatószám tekintetében a Tisza-tavi Ökocentrum megőrizte előkelő helyét a magyarországi állatkertek között, egyben a forgalmas turisztikai központok között is az élmezőnybe tartozik

– fogalmaztak.

Az Ökocentrum 2012 áprilisi megnyitása óta immár 1.973.876 látogatót fogadtak, így biztosra vehető, hogy a tizedik születésnapjukhozhoz közeledve, április-május környékén a kétmilliomodik vendégüket köszönthetik Poroszlón.

Kapcsolódó
100 évig is élhet Poroszlón a világ legnagyobb édesvízi hala
Az egykoron a magyar folyókban is élt halfaj hatalmasra megnő.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik