Virágzó vidékünk

Tüneményes strandot rejtenek a vasi lankák

nyugat.hu
nyugat.hu
A Sárvíz-tó partján nyugalomra találhat a test és a lélek.

Van egy kissé eldugott, de nagyon szerethető tó a Vasi-Hegyháton – írta a Nyugat.hu.

A tó partján kijelöltek egy természetes strandot is, ami ráadásul ingyenes, de a közelben található büfé is kedvező áron üzemel.

Ha valaki egy nyugodt, kissé eldugott, de nagyon kellemes Vas vármegyei szabadtéri strandon hűtené le magát, megtalálhatja a számítását a gersekaráti Sárvíz-tó partján. A Vasi-Hegyháton fekvő tó Szombathelytől körülbelül 40 kilométerre, Vasvártól 9, Körmendtől pedig 18 kilométerre fekszik.

A tavat 1992-ben jóléti víztározó céljából alakították ki. A tározó területe 36 hektár, a Sárvíz-patak és a Csengő-patak táplálja, egy-egy elő-tározón keresztül. A természetes strandot jelenleg a település önkormányzata üzemelteti.

A Sárvíz-tó mentén vannak iszapos és kavicsos részek is, ezért érdemes vízicipőt húzni.

A víz átlaghőmérséklete a szezonban kellemes, körülbelül 24 Celsius-fok, a minősége pedig kiváló. Aki szereti a vízi sportokat, az SUP-ot, kenut, vízibiciklit és csónakot is bérelhet, a parton pedig egy röplabdapályát is kialakítottak. Mindezek mellett a tóban horgászni is lehet.

Nyáron minden nap délelőtt 10 órakor nyit a strand, ahol egészen 19 óráig várják a fürdőzőket. A tónál kijelöltek egy kutyás strandot is, amely egyedülálló lehetőség a környéken.

Kapcsolódó
Kifogásolt hat hazai természetes strand minősége, itt a lista
A 2020-2023 évi adatok alapján a minősített hazai természetes fürdővizek 94%-a jó vagy kiváló.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik