Rangos nemzetközi elismerést kapott a Bükk ékköve

Az elismerés a fenntartható turizmusban kiemelkedő szerepet betöltő szálláshelyeknek jár.

A lillafüredi Palotaszálló szerezte meg első magyarországi szállodaként a nemzetközi Good Travel Seal minősítést, illetve annak arany fokozatát, írta közleményében a szálloda.

Ez az elismerés a fenntartható turizmusban kiemelkedő szerepet betöltő szálláshelyeknek jár, amelyek a környezetvédelem, a helyi közösségek támogatása és a felelős üzemeltetés terén is példát mutatnak.

A Green Destinations által kidolgozott Good Travel Seal minősítés a Global Sustainable Tourism Council (GSTC) standardjaira építő minősítési rendszer, amely három szinten összesen öt fokozatot kínál a turisztikai szektor számára. Az arany fokozat azt jelenti, hogy a GSTC standardok közel kétharmadát teljesíti a patinás négycsillagos hotel

– közölték.

A Bükk ékköve, a Palotaszálló régóta törekszik arra, hogy ne csak a természeti szépségek közelében kínáljon pihenési lehetőséget, hanem környezettudatos működésével is hozzájáruljon a jövő turizmusához. Az energiahatékony megoldásoktól kezdve a helyi termékek használatán át a víz- és hulladékgazdálkodási rendszerek fejlesztéséig számos lépést tett a minősítés elnyeréséért.

A szálloda kiemelt figyelmet fordít a Nemzeti Értéktárban szereplő örökségvédett ingatlan értékőrző fejlesztésére és karbantartására, a közel 100 éves múlt eseményeit történelmi kiállítás valamint QR kóddal elérhető digitális háznéző túra formájában népszerűsíti – fogalmaztak.

A megszerzett minősítés után a Palotaszálló menedzsmentje számára az a cél, hogy a következő időszakban felkészüljenek a minősítés platina vagy gyémánt fokozatának elérésére.

Kapcsolódó
Zavarbaejtően csodás világba csöppenünk a Miskolchoz tartozó településen
Hivatalosan agglomeráció, még csúnyábban kifejezve településrész, valójában azonban egy mesevilág. A Miskolchoz tartozó Lillafüred zavarbaejtő szépsége sokkal több értéket hordoz magában, mint hinnénk. Bebizonyítjuk.