Hatalmas máglyát gyújtanak majd a szentendrei Duna-parton

Óriás Nyárbúcsúztató Tűzzel zárja a szezont Szentendre népszerű Duna-parti büféje, a Kacsakő.

Immár hagyományosan, minden évben összegyűlnek kicsik és nagyok kora ősszel és megépítik, majd pedig meggyújtják Szentendre legnagyobb máglyáját, hogy így búcsúzzanak el közösen az idei nyártól.

Az eseményt hetekkel korábban, a nyári szezon zárásaként, október elején szokták megrendezni, de most az időjárási viszonyok és az áradás átírta a forgatókönyvet.

Az idei tűzgyújtás október 19-én lesz. Ahogy arról a szervetők a Facebook-on beszámoltak, délelőtt 11-kor kezdődik az építés.

Az előző évekhez képest itt most még jobban számítunk a segítségetekre, mivel az árvíz után nehezebb lesz előkészíteni a területet a tűzhöz. A víz sok szemetet is hozott magával, ezért aki eljön és segít, az a Duna és a környezet tisztaságáért is tesz. Aki tud jönni és szeretne is máglyát építeni, azt szívesen látjuk 11-től a kavicsoson. Mindenki mással pedig este, sötétedéskor, a máglyagyújtáskor találkozunk. Van egy álmod/kívánságod? Írd le egy papírra, hozd el magaddal és dobd a máglyára. Ki tudja… Talán teljesül

– írták a posztban.

Kapcsolódó
Tízméteres lángokkal búcsúztatták a nyarat Szentendrén
Több százan gyűltek össze a Duna-parton a hatalmas tábortűzhöz.