10 év szünet után újranyitnák az oroszlányi strandot

Nem volt gazdaságos a fürdő üzemeltetése.

Az oroszlányi Csobbanó Strandfürdő 2013-ban jelentős fejlesztésen esett át, ám a pancsolóval és 33 méteres úszómedencével rendelkező létesítmény egy évvel később bezárt.

2019-ben újranyitották, ám a jegyeladás adatai szerint naponta átlagosan csak 60-80 látogatója volt. A jegy­eladásból származó bevételek csak töredékét fedezték az üzemeltetésnek, ráadásul a környék modern élményfürdői „elszipkázták” a strandolókat.

Abban az évben 25 millió forintjába került a nyári, háromhavi üzemeltetés az önkormányzatnak, azóta – becslések alapján – háromszorosára nőttek a költségek.

A napokban az oroszlányi önkormányzat tagjai és az uszodát üzemeltető szakemberek egyeztető bejárást tartottak a 2014-ben bezárt strandon, melynek tárgya a strand jövő évi megnyitásának előkészítése volt, írta a kemma.hu.

facebook/molnár istván

Cél, hogy 2025-ben újra a város lakóinak rendelkezésére álljon a strand

– közölte Facebook oldalán Molnár István önkormányzati képviselő.

2022 szeptember végén bezárták a Csobbanó uszodát is, mert a fűtési költségek 19-szeresére emelkedtek, és ennyi pénzt a város nem tudott volna kigazdálkodni. A létesítmény az új energiaszerződések megkötése után 2024. januárjában nyitott újra.

Kapcsolódó