Életmód

Nincs pénz az ország egykor legszebb panorámájú strandjának felújítására

Szinte felismerhetetlen az egykor szebb napokat látott lepencei strandfürdő, és a jelek szerint egy darabig még az is marad, ugyanis a létesítmény fejlesztésére ígért támogatást visszavonta a magyar állam, számolt be róla a termalonline.hu.

A lap emlékeztet, a gyönyörű dunai panorámájáról ismert visegrádi fürdőt 2007-ben zárták be 30 év után. Az ingatlant ezt követően sokáig árulták, a természet pedig visszafoglalta a területet, szellemfürdő vált belőle.

Galéria
DRONE EYE photography

A remény 2020-ban csillant fel, akkor került új tulajdonoshoz a fürdő és állami támogatáshoz is jutottak. A tulajdonos cég ügyvezetője akkoriban arról beszélt, hogy az emblematikus kaszkádos medencét, a régi úszómedencét és a gyermekmedencét felújítanák és egy fedett fürdőrészt is kialakítanának.

Eredetileg úgy tervezték, hogy a fejlesztés 2023 végére lezárulhat, a beruházás azonban csúszott. 2021 végén írták ki a beruházásra szóló közbeszerzési pályázatot, de tavaly nyáron kiderült, hogy a beérkezett ajánlatok túl drágának bizonyultak. Közel ötmilliárd forintba került volna a fürdőfejlesztés megvalósítása.

Az újabb rossz hír pedig az, hogy a projekt rajta van azon a listán, amiben a Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program keretében korábban megítélt, de a gazdasági helyzet miatt tavaly visszavont állami támogatások szerepelnek.

Ugyan ezzel nem dőlt végképp kútba a fejlesztés, de állami támogatás egy darabig nem lesz rá.

Kapcsolódó
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik