Virágzó vidékünk

Egyelőre lepusztult marad az ország egykor legszebb panorámájú strandja

DRONE EYE photography
DRONE EYE photography

Korábban a Sokszínű Vidék is beszámolt róla, hogy szinte felismerhetetlen az egykor szebb napokat látott lepencei strandfürdő, amely különleges formájával és elhelyezkedésével hódította meg az emberek szívét. A strand 2007-ben bezárt, azóta csak pusztul, a betonelemeket graffitik díszítik, az odavezető utat pedig benövik a növények.

Az első jó hírek a fürdővel kapcsolatban tavaly láttak napvilágot, akkor derült ki, hogy hamarosan véget vetnek az áldatlan állapotban és idén elkezdődhet a felújítása. Az Átlátszó viszont most arról ír, hogy ebből egy darabig valószínűleg még semmi sem lesz.

DRONE EYE photography

A cikk szerint 2021-ben írták ki a kivitelezésről szóló közbeszerzési eljárást. A beérkezett ajánlatokat idén májusban bírálták el. Akkor úgy tűnt, meg is van a nyertes: a Jánosik és Társai Ipari, Szolgáltató és Karbantartó Kft. nettó 4 494 864 742 forintért vállalta a munkát, szemben a BUILD IT Mérnökiroda Kft. nettó 4 956 210 136 forintos ajánlatával.

A 890 fő befogadására alkalmas szabadidős komplexum – amely zárt és fedett élményfürdővel, egyedi szaunavilággal, étteremmel, illetve kültéri medencékkel és szabadidős létesítményekkel bővült volna – azonban mégsem mostanában lesz kész.

Egy június 9-én közzétett dokumentum szerint ugyanis az eljárás mégis eredménytelen lett, mert a Jánosik és Társai  egy június 1. napján kelt hiánypótlásra nem reagált határidőn belül. Ennek eredményeképp az egyetlen érvényes ajánlattevő a BUILD IT Mérnökiroda Kft. maradt. Az ő nettó 4,9 milliárdos ajánlatukat azonban, miután a „rendelkezésére álló anyagi fedezet összege nem elegendő”, nem tudták elfogadni.

Így a közbeszerzési eljárás eredménytelen lett.

Kapcsolódó
Megnyílt a Balaton népszerű kutyás strandja
A Balatonon összesen három legális helyen csobbanhatunk négylábú kedvencünkkel.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik