Életmód

Megnyílt a Balaton népszerű kutyás strandja

Facebook/Keszthelyi Kutyás Park és Piknikkert
Facebook/Keszthelyi Kutyás Park és Piknikkert
A Balatonon összesen három legális helyen csobbanhatunk négylábú kedvencünkkel, illetve a tihanyi Belső-tónál is van egy kutyastrand.

Megnyitotta az idei nyári szezont a Keszthelyi Kutyás Park és Piknikkert. A fürdőhely a kezdetek óta nagyon kedvelt, a látogatók körében egyre népszerűbb – írta meg a Hírbalaton.

A Keszthelyi TV számolt be arról riportjában, hogy a fürdőhelyen folyamatosan fejlesztenek. A 2021-es szezonra elkülönítő szektort építettek a félősebb vagy kevésbé szocializált ebeknek. Nőtt a piknikkert befogadóképessége és több játékelemmel bővült az agility pálya.

Az a célunk, hogy a kutyások igényeit minél jobban ki tudjuk elégíteni. Ezért is hoztunk létre még külön részeket, fejlesztettük a parkot, homokkal szórtuk le a partot, szóval azt gondolom, hogy a kutyások jó kedvvel fognak innen távozni

– ismertette Sziládi-Kovács Tibor üzemeltető.

Négy helyre mehetünk a kutyával fürödni

A keszthelyi mellett Balatonföldváron egy 2500 négyzetméteres füves területen alakítottak ki kutyás strandot és Fonyódon is üzemel egy. Tihanyban pedig nem a Balatonban, hanem a Belső-tó délkeleti sarkánál van lehetőség a kutyák fürdetésére.

A park nagyban hozzájárul a térség kutyás turizmusának fejlődéséhez. Ezt a látogatók száma is alátámasztja. A cél, hogy Keszthely a balatoni régió egyik központja legyen az ebekkel érkezőknek. A tavalyi évben már 18 ezer látogató érkezett a strandra.

A Keszthelyi Kutyás Park és Piknikkertben idén is megrendezik majd a Dog Beach fesztivált július 16-án.

Kapcsolódó
Csak három kutyás strand van a Balatonnál
Évről évre egyre nagyobb az igény a minőségi kutyás strandok és kutyás fürdetőhelyek iránt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik