Virágzó vidékünk

Meghökkentő méretűek a keszthelyi kastély ruhaszobrai

Helikon Kastélymúzeum/ facebook
Helikon Kastélymúzeum/ facebook
A szabadtéri kiállítás ingyenesen látogatható.

Nem mindennapi tárlat látogatható augusztus 7.- 29. között a Keszthelyi Helikon Kastély Parkjában. A Keszthelyre kirándulók most nem csak a kastély szépségében gyönyörködhetnek, hanem bámulatos óriás ruhaszobrokat is megcsodálhatnak a kastély parkjában, olvasható a Helikon Kastélymúzeum Facebook oldalán.

Kapcsolódó
Visszafoglalta a természet a gyenesdiási bányakatlant
Akár filmet is forgathatnának itt a megannyi elképesztő és egyedi formák látványával.

A nem mindennapi tárlat szabad téri, „promenád” karakterével elérhető közelségbe hozza a kortárs magyar iparművészet sokszínűségét. A szobrok igen meghökkentő méretűek, ezzel még tovább népszerűsítik az öltözéktervezők alkotásait.

A Magyar Képzőművészek és Iparművészek Szövetsége által létrehozott Tér-Tárlaton kiállított ruhaszobrok megjelenésükben, anyaghasználatukban alkalmazkodnak a kültéri viszonyokhoz, ennek megfelelően egyedi, szokatlan, sok esetben meglepő anyagokat alkalmaztak. Előnyben részesítették az újrahasznosítás lehetőségét is.

Helikon Kastélymúzeum/ facebook

A méretek, a formarendszer, a látványos kinézet kétség kívül vonzza a szemet épített, vagy természeti közegben egyaránt. Különleges tulajdonságaik segítségével pedig elérték a célt, érzékelhető közelségbe hozták az öltözéktervezők alkotásait, „ruhaszobrait”.

Galéria
Sziklai Zsuzsanna

A kiállítás kurátora: Simonffy Márta a Magyar Képzőművészek és Iparművészek Szövetségének elnöke, a kiállító művészek pedig: Bányász Judit, Bodnár Enikő, Farkas Imola, Földi Kinga, Latin Anna, Molnár Mária Virág, Nádasdi Katalin, Nyíri Katalin, Ottlik Julianna Jikka, Sárváry Katalin, Simonffy Márta, Szűcs Blanka, Vavrinecz Krisztina

A tárlat augusztus végéig tekinthető meg.

Kapcsolódó
4+1 kihagyhatatlan látnivaló Keszthelyen
Ha egynapos kirándulásra érkezünk a városba, ezeket a helyeket látni kell.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik