Virágzó vidékünk

Megújul a bazilika előtti tér Keszthelyen

A munkálatok várhatóan ez év őszén megkezdődnek.

A templom előtti tér átalakítását tervezi a Kis Szent Teréz Karmelita Bazilika közössége Keszthelyen. A megújítás során olyan zöldterületet is létrehoznak, melyet a térség őshonos növényei díszítenek majd. A munkálatok várhatóan ez év őszén megkezdődnek, írja a Zaol.

4+1 kihagyhatatlan látnivaló Keszthelyen
Ha egynapos kirándulásra érkezünk a városba, ezeket a helyeket látni kell.

Gazsó István készítette a látványterveket, aki az Év kertjéért járó nívódíjat több alkalommal is elnyerte már.

A feljárathoz ívet adó betonkerítést lefestik, a mozgáskorlátozottak feljutását biztosító út megmarad, de a korláttal együtt megújul. Az eddigi betonos feljáró térköves burkolatú lesz. A megújítás előreláthatólag több mint húszmillió forintba fog kerülni.

A növényeket teljes mértékben szeretnénk kicserélni. A tujasor helyére 15 oszlopos gyertyán fog kerülni. Az előtte lévő térre kerülnek örökzöldek: többek között oszlopos boróka, tiszafa. A cserjék között lesz például tarka kékszakáll, zanót, orbáncfű, cserjés pimpó, babérmeggy és bíbor gyöngyvessző. A talajtakaró növények között helyet kap több más mellett kétfajta madárbirs, levendula és kúszó hóbogyó

– mondta el a portálnak dr. Fodor János plébános.

A helyi közösség is beszáll a tereprendezésbe, és segít annak megvalósulásában.

A koronavírus-járvány miatt a tervezetthez képest későbbre csúsznak a munkálatok, de várhatóan ősszel megkezdődik a zöldterületi fejlesztés.

Kiemelt kép: Látványterv – Gazsó István

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik