Mozaik

Élményparkot és piknikkertet is építenek a keszthelyi kutyás strandra

Június végén a Sokszínű Vidék is megírta, hogy bezárják az utolsó keszthelyi szabadstrandot, és a jövő évi szezonra kutyás élményparkot alakítanak ki. Különböző agility eszközöket, és kutyás játékokat építenek, és egész évben kutyás programokkal készülnek.

A legújabb fejlemény pedig az, hogy nem csak a négylábúak örülhetnek a balatoni fejlesztéseknek, ugyanis élményparkot és piknikkertet is építenek a keszthelyi új strandra – írja Likebalaton. A tervek szerint a Kutyabarát.hu projektjeként létrejövő új kutyabirodalom egy valódi közösségi tér lesz, nem csak strandolni várják a négylábúakat, lesz piknikkert és még bringás szerviz pont is.

Emellett:

  • 50-60 autó parkolására lesz kiépített parkoló
  • a strandot a Fenékpusztára vezető fűútról lehet majd megközelíteni.
  • Tervezik kutyás vízi sportok bevezetését.

A teljes felújítást – kerítés és építmények felújítása, körbekerített kutyajátszótér építése, a partszakasz rendbetétele – a kutyabarát csapat önerőből végzi. Bár a terület kisebb lesz, mint a fonyódi, nagyjából ezer fő és 250 kutyus befogadására lesz alkalmas.

A strandot eddig ingyen használhatta bárki, az élménypark viszont fizetős lesz

A tényekhez az is hozzátartozik, hogy ez a terület a Balaton második városának utolsó szabadstrandja volt, amely a balatoni bringakörútról nyílik, és ez volt az egyetlen hely Keszthelyen, ahol a biciklisek meg tudtak állni, volt vizesblokk, s még meg is tudtak mártózni ingyen a Balatonban, jegyezte meg a Népszava.

Májustól a kutyás fürdető és élményparkot – értesült a Likebalaton – 300 Ft-os jegy megváltásával lesz látogatható, az összeg lefogyasztható lesz a park vendéglátó egységében. A WC és mosdó használata mindenki számára díjmentes marad.

Címlapkép: MTI/Varga György

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik