Virágzó vidékünk

Szellemfürdővé vált a Börzsöny egykori legszebb strandja

youtube
youtube
A tervek szerint több ütemben felújítják, gyógynövényes dézsafürdők is helyet kapnának benne.

Mintegy 200 millió forintból létesülhet turisztikai attrakció az egykori diósjenői strandfürdő területén. A fejlesztés részeként megvalósulna egy gyógynövényes fürdővizekkel ellátott fürdőház, valamint egész napos programokkal is szolgálnának a turistáknak, írta a Nool.

Kapcsolódó
Hivatali munkatárs lett Diósjenőn egy mentett cica
Kedves történet: Márton rágcsálóügyi főmunkatárs címet és névtáblát is kapott.

A strandfürdőt 1933-ban építették Vitéz Kámory Lajos kezdeményezésére. Az azóta eltelt évtizedekben egyre népszerűbb lett a Börzsöny alighanem legszebb környezetben lévő strandja, melynek közelében kempinget is létrehoztak.

Tizenkét évvel ezelőtt veszteséges működésre hivatkozva bezárták, a valamikor szebb napokat megélt létesítmény gyorsan pusztulásnak indult. Az önkormányzat most úgy döntött, hogy megmenti az enyészettől, és több ütemben, pályázatok segítségével újra életet lehel a területbe.

Ilyen volt

facebook/diófaszövetség

Ilyen lett

facebook/diósjenő közösségi oldala

A gazdasági felzárkóztatási programban esélyt kaptunk arra, hogy 200 millió forint vissza nem térítendő támogatásból a strandfürdő egy részét felújítsuk. Az összegből az egykori büfé épületét, valamint az öltöző részlegét korszerűsítenk, ezenkívül a két objektum által közrefogott udvarrész is megszépülne

– mondta a portálnak Székely József Ede polgármester.

A strand területén egész éves turisztikai attrakció létrehozása a cél.

A fürdőházban helyet kapna két fával fűtött nyolc-tíz személyes dézsafürdő, egy gőzfürdő, egy a Börzsönyre néző panoráma ablakkal felszerelt szauna és egy jakuzzi is. A fürdővizeket a közmunkaprogramban megtermelt gyógynövényekkel tennék élvezetessé, a gyógynövényeket pedig árusítanák is.

A turisztikai attrakcióhoz hozzátartozna, hogy kikölcsönözhető elektromos kerékpárt is beszereznénk, így a vendégek kényelmesen ellátogathatnának a Börzsöny bármely pontjára. Emellett kajakflottát hoznánk létre, amellyel túrázási lehetőséget biztosítanánk az Ipolyon

– fűzte hozzá a falu vezetője.

Diósjenőn abban reménykednek, hogy a fejlesztés során hosszútávon a strandfürdő többi része, így a kültéri medence is megújul majd.

Kapcsolódó
Borzalmas állapotban van az ország egykor legszebb panorámájú strandja
Úgy volt, hogy hamarosan felújíthatják, de ebből egyelőre semmi nem látszik.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik