Virágzó vidékünk

Védett vadvirágból 105 ezer forintos koszorút fontak a kirándulók a Börzsönyben

Az elmúlt hétvégén újra több település döntött a korlátozások szigorítása mellett, a kiránduló áradat megfékezése érdekében. Az Ipoly Erdő Zrt. Facebook-oldalán arról számolt be, tapasztalataik szerint a tavaszi erdő hívogató szavának sokan nem tudtak ellenállni, de a korábban tapasztalt tömegtől messze elmaradtak a látogatószámok. Hozzáteszik, a jelenlegi helyzetben a felelős egymásra figyelés, a szabályok betartása mellett az erdei séta, a rövid kirándulás mindannyiunknak kellemes feltöltődést adhat.

Az élményeik ugyanakkor sajnos nem csak pozitívak. Az erdőben eldobált rengeteg használt papírzsebkendő látványa még a túrázókat is meglepte, kaptak képes üzeneteket egy-egy látogatottabb útvonalról.

Ami mellett viszont mi sem tudtunk „elmenni”, az a mellékelt képen szereplő csokor. Kollégánk fotózta a Börzsönyben. A tavaszi hérics most többfelé csodásan világít napsárga szirmaival. Ez a csokor talán így leszedve harminc percig élt. Védett növény, természetvédelmi értéke 5000 Ft, tehát ez a 21 szálból font koszorú 105 000 Ft. Vajon ez megérte?

– tették fel a kérdést.

A bejegyzésben felhívták rá a figyelmet, hogy kiránduláskor is vigyázzunk a természeti értékeinkre, vigyázzunk egymásra.

Ahogy eltűntek az emberek, állatok foglalták el a világ városait
A koronavírus miatt korlátozásokból az állatok profitálnak a legtöbbet.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik