Mozaik

Katasztrófafilmbe illő a régi szekszárdi uszoda látványa

Statikailag veszélyessé vált, ezért 2015 szeptemberében bezárták a régi szekszárdi uszodát. Az 1979-ben átadott fedett létesítmény napjainkban kívül-belül úgy néz ki, mint egy elhagyott város, írja a teol.hu.

A lap engedélyt kapott, hogy körbejárja az épületet, és nagyjából azt kapták, amire számítottak.

A bejáratnál lévő táblán még mindig a 2015-ös „fürdőszolgáltatási díjak” árai láthatók: a napi felnőtt belépő akkor 760, a diákoké pedig 570 forintba került, a tíz alkalmas szauna-fürdő bérlet díja pedig két hónapra a 17 ezer forintot sem érte el.

Bent az úszómester kabinjának üvegén még ott virít kék betűkkel: a versenymedence víz hőmérséklete 23-27, a tanmedencéé 28-31 Celsius-fok. A tanmedence kong az ürességtől, a versenymedencében viszont a statikai vizsgálat miatt megbontott tetőszerkezet darabjai hevernek.

A kültéri medencék környéke is inkább emlékeztet egy katasztrófafilmhez, mintsem arra, hogy ott évtizedekkel ezelőtt fürödtek volna emberek. 

A természet pedig visszafoglalta, ami egykoron az övé volt. A csempét befutotta a borostyán, a lépcső alján pedig már egy méretes fa kezdte meg életét. A medencék környezete ugyanakkor ápolt, köszönhetően a gondnoknak, aki vállalta, hogy rendben tartja azt.

A szekszárdi uszoda állapotáról videót is közölt a lap, amit alább tudsz megtekinteni, a képeket pedig ezen a linken lehet megnézni.

Kapcsolódó
Szellemhotelként árválkodik Visegrád egykori kedvelt szállodája
Graffiti Hotelként emlegetik az egykor szebb napokat látott épületet.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik