Virágzó vidékünk

Több százezer lámpa ragyogott fel – fotókon az országban egyedülálló gödöllői fénykert

Egyedülálló fénykiállítás nyitott október 26-án a Gödöllői Királyi Kastély parkjában: Erzsébet királyné Fénykertje a híres osztrák császárné és magyar királyné, Sisi korába repíti a látogatót.

A parkról az MTI fotóriportere készített felvételeket, ezeket alábbi galériánkban tudod megtekinteni.

Galéria
MTI/Komka Péter

A turizmus.com ajánlója szerint Erzsébet királyné kedvenc kastélyának parkját több százezer lámpával, több tucat fényszoborral és dekorációval világították meg. A látogató egyórás kellemes séta során kukkanthat a királyi udvar színterei közé, megnézheti Sisi kedvenc helyeit, élvezheti a vadászatot az erdőben, felfedezheti a gyermekek számára is vonzó, mesebeli hangulattal teli világot.

Mint írják, a tematikus részekre felosztott fényparkot úgy tervezték, hogy a történelmi részleteket és a gyönyörű kertet csodáló felnőtteknek és a gyerekeknek egyaránt örömet szerezzen. Fotópontokkal és fényvonattal ellátott különleges gyermekrészleg is várja a látogatót.

A Királyi pompa szekció domináns eleme a fénylovak által húzott hintó, amelybe a látogatók beszállhatnak, és átélhetik a császári utazások hangulatát. A Vadászati szekcióban erdei fényállatok, például szarvasok, rókák és vaddisznók láthatóak, akiket fényvadászok és kutyák kísérnek. A Sisi királyné szekcióban a királyné 5 méter magas fényszobrát, fénygalériát, ruha és lovasbemutatót láthatunk, míg a Gyermek szekcióban a gyerekek játszhatnak a fényvonaton, vagy használhatják az interaktív fotópontokat, ahol korhű fényruhákba öltözhetnek.

A Gödöllői Királyi Kastély fényparkja 2024. október 26-tól 2025. március 2-ig látogatható.

Kapcsolódó
Ezt a 25 úti célt ajánlja a National Geographic 2025-re
Van köztük olyan is, amihez csak a szomszédba kell utaznunk.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik