Virágzó vidékünk

Hazatértek Gödöllőre Sissi személyes kincsei

MTI/Máthé Zoltán
MTI/Máthé Zoltán
A műtárgyak egy németországi aukción bukkantak fel, ahol kikiáltási áron sikerült visszavásárolni azokat.

Megérkeztek Erzsébet királyné személyes bútorai, fésülködőasztala és üveges vitrinje a Gödöllői Királyi Kastélyba. A Nemzeti Kastélyprogram és a NÖF Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft. segítségével Németországból visszavásárolt műtárgyakkal a közönség múlt hét péntekétől találkozhat a kastély állandó kiállításában.

Kapcsolódó
Szenteste született a magyarok szomorú királynéja
Egy szerencsésnek vélt élet szomorú valósága volt Sissi élete.

A Sissiként is ismert királyné egykori nyári rezidenciája igazi Sissi-kultuszhelyként működik.

Az épület jubileumot is ünnepel, hiszen harminc éve hagyta el a szovjet hadsereg, majd 1996-ban nyitott meg – bár először még csak részben – a látogatók előtt. Az évfordulóhoz kapcsolódik a két különleges bútor érkezése is.

MTI/Máthé Zoltán Erzsébet királyné üveges vitrinje és fésülködőasztala a Gödöllői Királyi Kastélyban 2021. augusztus 13-án. A Sissiként is ismert királyné Németországból visszavásárolt fésülködőasztala és üveges vitrinje a királyi család egykori nyári rezidenciájában látható.

Erzsébet királynő egykori fésülködőasztala és üvegezett vitrinje egy németországi aukción bukkant fel, ahol kikiáltási áron sikerült őket visszavásárolni. A műtárgyakkal a kastély állandó kiállításában a királyné öltöző-, illetve írószobájában találkozhatnak a látogatók.

Kapcsolódó
Megmenekülhet az enyészettől Sissi egykori kedvelt fürdőhelye
A lepusztult műemlék épület tavasztól ismét régi fényében ragyoghat.
Olvasói sztorik