Otthon készült

Művészi tortákkal hajtanak fejet Sissi emléke előtt

A fővédnök Habsburg Eilika oldenburgi hercegnő.

Magyarné Fekete ­Veronika és Szilágyi Györgyi kezdeményezésére november 9-én a Gödöllői Királyi Kastélyban rendezik meg az I. RoyalCake elnevezésű nemzetközi tortakészítő versenyt, ezzel tisztelegve Erzsébet királynő nagysága és emléke előtt, írta a nool.hu.

Szenteste született a magyarok szomorú királynéja
Egy szerencsésnek vélt élet szomorú valósága volt Sissi élete.

A gödöllői kastély igazgatósága örömmel ad helyet a programnak. A verseny fővédnöke Habsburg Eilika oldenburgi hercegnő, aki ünnepélyes keretek között nyitja meg a rendezvényt. A zsűriben olyan ismert szakemberek vesznek részt, mint az olasz Kristina Rado, az angol Alan Dunn, az argentín Carlos Lischetti és a magyar Lengyel József.

A nemzetközi torta- és cukrászati artisztika verseny tematikája a királyné, valamint a barokk és a rokokó stílus köré épül, amellyel méltó módon hajthatunk fejet Sissi előtt, megköszönve neki a magyarok iránt érzett szeretetét

– mondta a portálnak Magyarné Fekete Veronika.

A száznál több benevezett torta a verseny kiírásának megfelelően a a múlt és a jelen találkozását ötvözi, és a modern gasztronómiai elemekkel átszőve már-már művészeti munkának tekinthető. Az amatőr és hivatásos cukrászok között három kategóriában – dísztorta, artisztika és cukorvirág – hirdetik ki a győzteseket.

A rendezvényről további részletek IDE KATTINTVA tekinthetők meg.

Kiemelt képünkön Erzsébet magyar királyné, becenevén Sissi viaszszobra a Gödöllői Királyi Kastély dísztermében rendezett kiállításon 2017. július 5-én. A viaszszobrot a Madame Tussauds múzeum bécsi panoptikumából kölcsönözték. – Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik