Mozaik

Nem lesznek Sissi-filmek idén karácsonykor a tévében

Idén karácsonykor a köztelevízió egyik adóján sem sugározzák a Sissi-filmeket – szúrta ki az nlc a Műsorvízió információját. A korábbi esztendőkben a Duna TV és az egykori főadó, az M1 mellett a ma már Sony Max-ként ismert AXN White is vetítette az ikonikus német-osztrák filmsorozatot.

2019 karácsonyán náluk sem sugározzák a magyarok királynéjáról szóló fim egyik részét sem, pedig a Sissi-trilógia évtizedek óta ugyanúgy kötelező kelléke volt a magyarországi karácsonyi filmkínálatnak, mint a Bud Spencer-Terence Hill duó pofonjai a vasárnap délutánoknak.

Szenteste született a magyarok szomorú királynéja
Egy szerencsésnek vélt élet szomorú valósága volt Sissi élete.

Az ötvenes években, Romy Schneider és Karlheinz Böhm főszereplésével forgatott, Ernst Marischka által rendezett Sissi-trilógia (Sissi, a magyarok királynéja, 1955, Sissi, az ifjú császárné, 1956, Sissi – Sorsdöntő évek, 1957) mind a mai napig hihetetlen népszerűségnek örvend. A rendező, Marischka 1893-ban született, az Osztrák-Magyar Monarchia idején szocializálódott, és huszonöt éves fiatalemberként élte meg ennek a birodalomnak a széthullását.

Jó hír viszont, hogy akinek hiányozna a romantikus kosztümös német-osztrák filmtrilógia, neten bármikor újranézheti!

Az I. rész:

Másrészt van ami még Sissinél is állandóbb: idén sem lesz tévés karácsony Reszkessetek, betörők! nélkül. A filmet a TV2 vetíti.

Fotó: Youtube

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik