Virágzó vidékünk

Megmenekült az enyészettől a Dunántúl legendás csárdája

Facebook / Bagoly Csárda
Facebook / Bagoly Csárda
A július 15-én újranyitó Bagoly csárda kínálata továbbra is magyaros, csárda jellegű ételekre épül.

2025. február 28-án derült égből villámcsapásként látott napvilágot a hír, miszerint a közvetlenül a 6-os számú főút mellett, Pécs és Szekszárd között szinte félúton lévő Bagoly Gasztrokult Élménytér, Bagoly Csárda-Panzió bezár.

A Mecseknádasd és a régió meghatározó vendéglátóhelyének bezárása véleménycunamit indított el a Facebookon, hozzászólók sokasága fejezte ki sajnálkozását a Dunántúl legendás csárdájának búcsúja miatt.

A jövővel kapcsolatban találgatások sora látott napvilágot, ingatlanhirdetési portál kínálatában is megjelent az eladó objektum, mígnem gyorsan kiderült, hogy új tulajdonosra talált a csárda, és nyáron újranyitja kapuját. Az időpont elérkezett, július 15-től várja vendégeit a Bagoly Csárda.

A több generáció számára emblematikus vendéglátóhely most új tulajdonossal, megújult csapattal és friss, mégis hagyományhű koncepcióval tér vissza

– írta a Tolna vármegyei hírportál.

Az új tulajdonos dr. Beréti Zsolt, a magyar élelmiszerek kereskedelmével foglalkozó Millfood Kft. vezetője, a Tolna Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, aki üzlettársával közösen vágott bele az újranyitás előkészítésének feladataiba.

A hónapokon át zajló munka eredményeként nemcsak az étlap újult meg, hanem a szakmai stáb jelentős része is – lesz néhány ismerős arc például a régi pincérek közül – továbbra is fogadja majd a vendégeket. A kínálat továbbra is magyaros, csárda jellegű ételekre épül, kiemelten figyelve a magas minőségű, hazai alapanyagokra

– mondta a portálnak dr. Beréti Zsolt.

Az a la carte vendéglátás mellett komoly szerepet szánnak a rendezvényeknek, és gőzerővel dolgoznak a csárdához tartozó apartmanok nyitásán is.

A magyar konyha és vendéglátás olyan nemzeti érték, amelybe igenis érdemes befektetni. Lehet, hogy a megtérülés nem azonnali, de a hagyományokra épülő minőség idővel mindig visszahozza a ráfordítást

– véli a tulajdonos.

A mecseknádasdihoz hasonló történt a napokban a Balatonnál: vezárt, majd új néven, új koncepcióval tért vissza a gasztrotérképre a Badacsony egyik legszebb panorámájú vendéglátóhelye. Tavaly ősszel viszont véglegesen lehúzta a rolót a tradicionális erdélyi étterem Szolnokon.

Kapcsolódó
Bezárja budapesti halászcsárdáját a Venesz-díjas mesterszakács
A fővárosban december 26-án nyitnak ki utoljára.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik