Otthon készült

Tudod, hogy mi a titka az igazán finom forralt bornak? Eláruljuk

Sokszínű Vidék
Sokszínű Vidék

2016. 10. 18. 18:16

Az őszi-téli esték nagy kedvence a gőzölgő forralt bor. Íme egy különlegesen finom változat.
Korábban a témában:

A forralt bor a testet és a lelket egyaránt átmelegíti, mindemellett az egészségünknek is jót tesz. Az alapreceptet sokan ismerik, most egy igazán kellemes, mondhatni pikáns változatot hoztunk.

Hozzávalók:

  • 7 dl jó minőségű félszáraz vörösbor
  • 1 db narancs
  • 1 db biocitrom héja
  • 5 evőkanál cukor ( vagy ízlés szerint )
  • 1 egész fahéj
  • 6 szegfűszeg
  • egy csipetnyi szerecsendió
  • ujjnyi gyömbér
  • és ami pedig igazán különlegessé teszi, az a 2 evőkanál konyak

Melegen ajánljuk >>> 12 őrülten jó boros recept a hűvös napokra

Elkészítése:
Öntsük egy lábasba az üveg bort. Tévedés, hogy bármilyen minőségű bor megteszi, minél jobb minőségűt választunk, annál finomabb lesz a végeredmény. Facsarjuk bele a narancs levét, reszeld hozzá a citrom héját, majd cukrozd, fűszerezd ízlés szerint fahéjjal, szegfűszeggel, szerecsendióval, gyömbérrel. Kis lángon hevítsük és arra figyeljünk, hogy ne forrjon, mert akkor a fűszerek kellemes íze és illata és az alkoholtartalom is elillan. Időnként kevergessük, és csak forráspontig hevítsük. Zárjuk le és öntsük hozzá a 2 evőkanál konyakot. Fogyasztás előtt várjunk néhány percet, hogy az ízek összeérjenek majd merjük bögrékbe, és karikázzunk bele narancsot. Díszíthetjük csillagánizzsal.

Címlapfotó: inspired.com

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.