Az egyik legfinomabb süti, kiváló hűsítő desszert. Mivel gyorsan kivitelezhető, akkor is elkészíthetjük, amikor váratlanul érkeznek vendégek, vagy éppen ínycsiklandó finomságra vágyunk, de nem akarunk hosszasan sütögetni a nagy kánikulában. Mutatjuk a ketkes sütés néküli pudingtorta receptjét.
Hozzávalók
- 2 csomag babapiskóta
- 0,3 dl főtt fekete kávé
- 2 tasak vaníliás cukor
- 0,3 dl langyos tej
- 2 csokoládé ízű pudingpor
- 8 evőkanál cukor
- 8 dl tej
- 1 dl habtejszín
- 5 dkg csokoládéreszelék
Elkészítése
A babapiskóta felét egy tálba tesszük szorosan egymás mellé és meglocsoljuk a kávéval. Közben a pudingport és a cukrot összekeverjük, felöntjük a tejjel és megszokott módon megfőzzük, majd kavargatva kihűtjük. A tejszínt felverjük és mikor a puding kihűlt, hozzákeverjük. Ez egy kicsit lazít a pudingon és krémesebb állagú lesz. A felét rákanalazzuk a babapiskótára. A langyos tejbe belekeverjük a vaníliás cukrokat. A maradék babapiskótát a krémre tesszük és átkenjük a vaníliás tejjel, majd ráhalmozzuk a többi krémet. A tetejét megszórjuk a csokoládéreszelékkel és lehűtjük.