Hozzávalók:
- 1 kisebb fej káposzta
- 2 sárgarépa
- 1 vöröshagyma
- friss petrezselyemzöld
- 1 db alma (opció)
- só, bors
- 1 teáskanál cukor
- 3 evőkanál tejföl
- 4 evőkanál majonéz
- 1 teáskanál édes mustár
Elkészítése:
A káposztát, a répát és az almát lereszeljük és egy tálba tesszük. A hagymát apróra vágjuk, a káposztához adjuk és jól besózzuk. Picit állni hagyjuk. Közben a tejfölt, a majonézt és a mustárt összekeverjük, fűszerezzük, hozzáadjuk a cukrot. A káposztát kicsit kinyomkodjuk, hozzáadjuk a répát, almát és ráöntjük az elkészített öntetet. A petrezselyemzöldet apróra vágjuk, rászórjuk, jól összekeverjük, lehűtjük, majd fogyaszthatjuk.
Forrás: ketkes.com
Ha igazán salátarajongó vagy, akkor ne hagyd ki a tejszínes reteksalátát sem.