Otthon készült

Keresik az ország legjobb fagyiját

silviarita/pixabay
silviarita/pixabay
Az Erdő-mező ízei kategóriában akár szarvasgomba is kerülhet a fagylaltba.

A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete idén is meghirdeti az Év Fagylaltja versenyt. A koronavírus-járvány miatt a jelenlegi helyzetben idén is elmarad a fesztivál jellegű rendezvén, így 2020-ban jól bevált, kétfordulós módon – régiós elődöntők, országos döntők – rendezik meg a versenyt.

Kapcsolódó
Megválasztották az év fagylaltját: a Passió karamell nyert
A balatonfüredi Füredi Fagyizó tarolt a versenyen.

A verseny célja a klasszikus és hagyományos jó minőségű kézműves fagylalt népszerűsítése.

Három kategóriában lehet nevezni

  • Fagylaltozók, cukrászdák
  • Alapanyaggyártók, forgalmazók
  • Erdő-mező ízei

Utóbbit az „Egy a Természettel” Vadászati és Természeti Világkiállítás tiszteletére hirdették meg, melyben az I. kategóriához hasonlóan cukrászdák és fagylaltozók nevezhetnek.

Erdő-mező ízei

Az Erdő-mező ízei kategóriába olyan fagylaltok nevezését várják, melyek jellegzetes, meghatározó ízei Magyarország erdeiben és mezein megtalálható összetevőkből erednek.

Felhasználásra javasolt alapanyagok

  •  homoktövis, áfonya, bodza, málna, szeder, szamóca, berkenye, som, kökény,
  • mogyoró, gesztenye, mandula, fenyőmag,
  • szarvasgomba, vargánya, kakukkfű, kapor, menta,
  • csipkebogyó, méz, kamilla, levendula, turbolya, citromfű.

Nevezési határidő minden kategóriában: 2021. június 15.

A régiós elődöntők időpontjai: 2021. június 21-22.

A döntő időpontja: 2021. július 5.

Az ünnepélyes eredményhirdetést is ezen a napon tartják a budapesti Zila Kávéház – Krisztina Cukrászdában.

Kapcsolódó
Gyenesdiási fagyi a világ legjobbjai között
A kézműves fagylaltműhely újra letette névjegyét, ezúttal az európai elitben.
Olvasói sztorik