Talán nincsen olyan ember, aki olykor-olykor ne rágcsálna valami nassolnivalót a főétkezések között, vagy csak úgy az esti pihenés közben. A nassolás lehet egy rossz szokás is, hiszen ilyenkor a nem túl egészséges és szervezetünk számára ideális finomságért nyúlunk. De mi saját magunk változtathatunk rajta, hogy a nassoláskor inkább az egészséges, vitaminban dús és a szervezetünkre is jótékony hatással bíró finomságok kerüljenek előtérbe.
Télen mindennél fontosabb szervezetünk ellenálló-képességének támogatása. Ebben elengedhetetlen szerepet játszik a kiegyensúlyozott táplálkozás, melynek az egészséges ropogtatnivalók is éppúgy részét képezik, mint a változatos főétkezések, írta honlapján a Magyar mezőgazdaság.
- Magas E-vitamin és antioxidáns tartalmának köszönhetően védelmet biztosít sejtjeinknek a szabad gyökökkel szemben, valamint immunrendszerünket is támogatja.
- Rostban, fehérjében és egészséges zsírokban gazdag, ezek mind-mind hozzájárulnak szervezetünk egészséges működéséhez.
- A görög joghurt probiotikumban gazdag élelmiszer, így fogyasztása rendkívül jót tesz emésztőrendszerünknek, segíti immunrendszerünk megfelelő működését.
- Remek fehérjeforrás, fogyasztása után sokáig jóllakottak maradunk, kellő energiát biztosít a napi teendőink elvégzéséhez.
- A narancs és valamennyi citrusféle bőségesen ellátja szervezetünket C-vitaminnal.
- Az antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatással bíró növényi vegyületekben is gazdagok, ezek pedig immunrendszerünk erősítése mellett a szervezetben fellépő gyulladásos folyamatok legyőzését is támogatják.
- Az áfonyában található C-vitamin fontos szerepet játszik a fehérvérsejt-képződésben, amelyek segítenek legyőzni a kórokozókat.
- Rendszeres fogyasztásával természetes úton gondoskodhatunk a megfelelő C-vitamin bevitelről.
- A csokoládéról sem kell lemondanunk, ha nassolni támad kedvünk, de törekedj, hogy jó minőségű étcsokoládét válasszunk, amely legalább 70%-os kakaótartalommal bír, ugyanis ezek tartalmazzák kellő mennyiségben a jótékony növényi vegyületeket.
- Az étcsokoládé immunerősítő, gyulladásgátló flavanolokat tartalmaz, ezért a mértékkel történő minőségi étcsokoládé-fogyasztás kedvezően hat testünkre.
- Megőrzik az eredeti gyümölcs aromáját, valamint vitamin- (pl. karotin, B1, B2-vitamin, niacin, C-vitamin) és ásványi anyag- (pl. kalcium, kálium, vas, réz) tartalmának nagy részét.
- Koncentrált cukortartalmuknak köszönhetően fogyasztásuk az édességek iránti vágyunkat is kielégítheti.